Hoppa till innehåll

Sandeplanskolans restaurang

Välkomna till Sandeplanskolans skolrestaurang! Hos oss serveras det cirka 750 portioner mat till våra elever varje dag.

Våra kockar

imagekr44b.png Mitt namn är Andrija och jag har arbetat på Sandeplanskolan sedan våren 2020.
Jag brinner för det kreativa och experimentera med matlagningen. Varje dag bakar jag också brödet som serveras i vår restaurang.
imagegcyjs.png Mitt namn är Andreas och jag började arbeta på Sandeplanskolan Januari 2022. Jag har ett stort intresse för det asiatiska köket och vill gärna blanda olika matstilar.
imagee934.png Mitt namn är Jonas och jag har arbetat här sen hösten 2018. Sedan sommaren 2022 är jag köksmästare.
Jag drivs av att vara ute i produktionen men också i matsalen och prata med eleverna. Min prioritering är att eleverna ska bli mätta och ha energi för att klara en hel skoldag.

Information kring kök

Bra matvanor och god mat är något vi i köket på Sandeplanskolan arbetar hårt för. Vi sätter vår meny med omsorg och lyssnar aktivt in elevernas önskemål.
I köket arbetar vi från grunden med våra råvaror, detta innebär att vi kan ta steget längre i vår garanti på säker kost.

Varje dag serverar vi:

Huvudrätt som kan vara kött, fisk eller vegetarisk
Vegetarisk rätt
Dagens soppa
Vår salladsbuffé med hembakat bröd
Som elev och vårdnadshavare är ni alltid välkomna med frågor och/eller feedback kring det som serveras.
Vi har utarbetade rutiner för risker, allergier, innehåll samt rapportering av tillbud.
Vi är en nötfri skola och har ett förbud mot nötter, jordnötter, mandel och sesam i våra lokaler.
Om ditt barn är i behov av specialkost är det viktigt att detta anmäls via vellinge.se e-tjänst (Allergi och specialkost - anmälan — Vellinge kommun)

Våra kockar väljer noggrant ut ekologiska, närproducerade råvaror och säkerställer att de är näringsberäknade när de lagar all mat från grunden. Andel av ekologiska varor uppnår cirka 70 %.

Sandeplanskolans skolkök har tilldelats certifieringen SILVER av KRAV

Bra matvanor och god mat är något vi i köket på Sandeplanskolan arbetar hårt för. Vi sätter vår meny med omsorg och lyssnar aktivt in elevernas önskemål vilket syns framförallt en dag i veckan då vi serverar elevens val.
Vi vill uppnå att eleverna ska längta efter att få komma in till matsalen och äta en god lunch av varierad kost som lockar sinnen och väcker nyfikenhet.

Pedagogiska måltider

All personal på Sandeplan äter pedagogiskt, ett led i att säkerställa våra barn/elevers måltidssituation. Vi tror att vuxennärvaron och att vi äter pedagogiskt vid elevernas bord verkar för goda stunder.De vuxna är förebilder genom att äta all mat som serveras, visa vad en balanserad måltid är och smaka på nya maträtter med positiv inställning. Den pedagogiska måltiden medför även en lugn och trivsam måltidsmiljö och kring matbordet förs då även en naturlig dialog kring maten.

Hållbarhet

På Sandeplanskolan serverar vi 70% ekologisk mat och har uppnått KRAV-certifierade med steg 2. Det betyder att minst 50% av alla varor måste vara KRAV-märkta. KRAV-märkt mat bidrar till hållbarheten i världen från djur och natur till det goda i hälsan hos våra barn och elever. Tillsammans med våra barn och elever arbetar vi aktivt för att minska matsvinnet och dokumenterar dagligen vårt tallrikssvinn i matsalen för våra gäster att följa.

Vi källsorterar, komposterar matavfall och använder endast miljövänliga rengöringsmedel.

Matsäkerhet

I köket arbetar vi från grunden i allt vi gör vilket innebär att vi kan ta steget längre i vår garanti på säker kost. Vi har en utarbetad plan för rutiner för risker, allergier och information kring innehåll samt rutiner för rapportering av tillbud. Vi kräver läkarintyg gällande samtliga allergier för att säkerställa korrekt kost där inget lämnas åt slumpen. Om ditt barn är behov av specialkost är det viktigt att du berättar det för barnets pedagog när barnet börjar förskola/skola så vi i köket nås av informationen.

Vi är en nötfri skola och har ett förbud mot nötter, jordnötter, mandel och sesam i våra lokaler. Förbudet gäller alla lokaler, hela dygnet och alla veckans dagar.

Valmöjlighet

Varje dag serverar vi:

Möjlighet att påverka

Som elev och vårdnadshavare är ni alltid välkomna med frågor eller synpunkter kring den mat som serveras.
På skolan finns det ett matråd där elevrepresentanter från varje årskurs träffar representanter från köket var fjärde vecka för att utveckla skolmåltiderna.

Matsedel

Veckans matsedel hittar du här

Senast uppdaterad:
13 september 2022 10:32