Hoppa till innehåll

Fixartjänst

Fixartjänsten hjälper dig som är 65 år eller äldre och bor i Vellinge kommun med enklare uppgifter i hemmet. Syftet är att förebygga och motverka fall- eller halkolyckor.

Kostnadsfri hjälp

Fixartjänsten kommer hem till dig och hjälper dig med det du behöver få gjort i ungefär 45 minuter per gång. Tjänsten är kostnadsfri, men du får själv stå för eventuella materialkostnader. Du kan få hjälp upp till fyra gånger per år utan avgift.

Det här kan fixartjänsten hjälpa dig med

Fixartjänsten hjälper dig med vardagssysslor som kan vara riskfyllda exempelvis tunga lyft, klättra på stege och liknande. Listan nedan är exempel på vad du kan få hjälp med.

Behöver du hjälp med något som inte står på listan kan du ringa och fråga om det är en uppgift som ingår.

Fixartjänsten kan:

  • kontrollera brandvarnare
  • byta proppar och batterier
  • byta glödlampor/lysrör/spotlights/LED
  • hänga upp tavlor
  • sätta upp rullgardiner
  • ta ner och sätta upp gardiner
  • smörja lås och dörrar
  • fästa sladdar
  • halksäkra mattor
  • ge lättare bärhjälp

Detta ingår inte i fixartjänsten

Fixartjänsten utför inte arbete som kräver fackkunskap till exempel elarbeten eller VVS. Fixartjänsten har rätt att tacka nej till uppdrag där det föreligger risk för skada på egendom. Exempel på detta är luftning av element samt att borra i våtutrymmen.

Annat som inte ingår i Fixartjänsten är snöskottning, trädgårdsarbete, städning, fönsterputsning, större monteringsarbeten, möbelflytt utanför hemmet.
Fixartjänsten utför inte arbetsuppgifter som sköts av hemtjänsten.

I din kommundel varannan vecka

För att minska restiden arbetar fixartjänsten i de norra kommundelarna jämna veckor och i de södra kommundelarna udda veckor. Ring Fixartjänsten för att få information om när du kan få hjälp.

Det är viktigt att din beställning till Fixartjänsten är tydlig, och att ni i förväg kommer överens om vad som ska göras.

Du kan köpa extra tjänster

Om du vill ha hjälp fler än fyra gånger under året kan du köpa det som extratjänst av Fixartjänsten.

Ny utförare av fixartjänst från och med 11 januari 2021

I januari tar Förenade Care över fixartjänsten i Vellinge kommun. Vill du redan nu boka tid för att få hjälp av fixartjänsten från och med 11 januari kan du ringa något av nedanstående telefonnummer på aktivitetshusen.

Kontakta Fixartjänsten

Almgården: 0709-91 52 93 

Postgården:  040-42 54 67 

Bäckagården: 0739-01 55 15 

Publicerad:
4 juli, 2018
Senast uppdaterad:
14 januari, 2021