Hoppa till innehåll

Legitimerad Arbetsterapeut

Arbetsbeskrivning

Myndighet Vård och omsorg i Vellinge kommun söker en legitimerad arbetsterapeut med ansvar för uppföljning av insatser genom ADL-bedömning.

Myndighet Vård och omsorg fattar beslut om olika insatser för de äldre i kommunen enligt Socialtjänstlagen. Som arbetsterapeut kommer du att vara projektanställd på Myndighet Vård och omsorg i Vellinge kommun. Syftet med projektet är att skapa ett ökat funktionsbevarande arbetssätt som kan leda till ökad hälsa och uppskjutet inträde i Vård och omsorg. Rätt insats ska bedömas i förhållande till befintligt behov. Preventivt arbete ska genomföras för att öka de äldre kommuninvånarnas självständighet genom uppföljningar och ADL-status. Du kommer att arbeta gentemot våra äldre vårdtagare i kommunen. Genom din projektanställning vid myndigheten kommer du arbeta nära och tillsammans med biståndshandläggare. Som arbetsterapeut hos oss på myndigheten arbetar du med att möjliggöra för den enskilde att leva ett så självständigt liv som möjligt. I samband med att det finns behov av uppföljning av beslut meddelar biståndshandläggare dig och du gör ett hembesök och genomför en ADL-bedömning. ADL-bedömningen kommer ligga till grund för beslut som biståndshandläggare fattar. I ditt arbete kommer du kunna föreslå olika former av insatser för att öka vårdtagarens förutsättningar att använda sin egen förmåga. Du kommer genomföra uppföljningar vid exempelvis hemgång efter sjukhusvistelse, vid hemgång efter korttidsvård, vid ansökan om SÄBO samt vid nyansökan av hemtjänst där det finns behov av hemtjänst och andra personnära insatser. Du kommer även genomföra uppföljningar av pågående hemtjänstbeslut. Vid uppföljningar skapar du en ADL-bedömning till vårdtagare och biståndshandläggare för att förändringar i hjälpbehov ska kunna observeras och biståndshandläggare ska då fatta beslut om rätt insats med rätt omfattning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint intresse för att arbeta med människor och möter varje individ utifrån individens behov och önskemål. Du ska vara trygg i dig själv och bekväm med att arbeta självständigt och att kunna arbeta i team. Vi ser att du är flexibel, positiv, har god samarbetsförmåga och framåtanda. För att gå vidare i rekryteringsprocessen behöver du vara legitimerad arbetsterapeut, ha goda kunskaper inom aktuell lagstiftning exempelvis HSL och SoL, ha erfarenhet av ADL-bedömningar, inneha B-körkort och ha grundläggande datorkunskaper och dokumentationsvana.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi kommer att bjuda in till intervjuer löpande, vi ser fram emot din ansökan. Tillträde 6 juni 2022 eller enligt överenskommelse.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-06-06
Slutdatum: 2023-12-31
Anställningens längd: 6 månader eller längre

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-24
Referensnummer: C86830

Sök jobbet här

Antal tjänster

1

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Andjela Vuletic, Enhetschef
Telefon: 040-42 50 03