Hoppa till innehåll

Sommarvikarier till Socialpsykiatrin i Vellinge Kommun

Arbetsbeskrivning

Som boendestödjare stödjer du personer med olika funktionsvariationer i ordinärt boende. Syftet med insatsen är att bryta isolering, få struktur i vardagen och öka deras självständighet och livskvalité. Du ska vara ett stöd till den enskilde att klara vardagen. Som boendestödjare arbetar du med att engagera och motivera den enskilde till att medverka, exempelvis genom att tillsammans med den enskilde planera och genomföra vardagssysslor. Vidare hjälper du den enskilde att få kontakt med andra servicegivare, vid behov kan du även följa med till aktiviteter. Arbetet består även av motiverande samtal kring färdighetsträning och till viss del av kompenserande insatser i hemmiljön. I arbetet ingår även kontakt med anhöriga och gode män, samt dokumentation och arbete med genomförandeplaner.

Som aktivitetsledare på Aktivitetshuset Kornet stödjer, motiverar och engagerar du besökare till en meningsfull sysselsättning. Aktivitetshuset Kornet erbjuder hälsofrämjande och sociala aktiviteter i olika former. Du medverkar till att ge besökare möjlighet till rehabilitering och återhämtning samtidigt som de får en social samvaro och en meningsfull sysselsättning. På Kornet arbetar du i planerade gruppaktiviteter, i den öppna verksamheten som är en social verksamhet samt med i vissa fall individuella aktiviteter.

Kvalifikationer

Du ska ha praktisk erfarenhet av socialt arbete.

Du ska vara utbildad inom socialt arbete tex behandlingspedagog, socialpedagog, behandlingsassistent eller som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Har du erfarenhet av MI, Esl eller tydliggörande pedagogik är detta en merit.

Vi ser gärna att du är både självgående och flexibel, att du fattar nödvändiga beslut och anpassar ditt arbetssätt efter ändrade förutsättningar.

Vi vill att du har en förmåga att se verksamheten med ett helhetsperspektiv och samarbetar med andra verksamheter för den enskildes bästa.

Det är viktigt att du kan uttrycka dig välformulerat i tal och att du försäkrar dig om att mottagaren uppfattar ditt budskap. Ditt tonläge, ditt kroppsspråk är till hjälp för att förstärka det du vill förmedla.

Förmågan att behålla sitt lugn i stressiga situationer är en god egenskap för att hålla fokus på aktuella arbetsuppgifter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning: Timavlönad
Tillträde: 2023-06-12
Enligt överenskommelse.
Slutdatum: 2023-08-31
Anställningens längd: 3-6 månader

Ansökan

Ansök senast: 2023-03-31
Referensnummer: C125923

Sök jobbet här

Antal tjänster

2

Övrigt

Vi vill att det ska kännas bra både att bo och jobba i Vellinge kommun. För oss är mod, trovärdighet, glädje och omtanke viktigt för att trivas på arbetet och i vardagen. Våra medarbetare är vana vid korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och bra ledare (alla chefer får ledarskapsutbildning). Läs allt om försäkringar, tjänstepension och andra förmåner på Vellinge.se/jobba-hos-oss.

Kontaktpersoner

Andersson, Viveka, Enhetschef
Mobiltelefon: 0709915696
Telefon: 040425696