Hoppa till innehåll

Musik

Dagar och tider för instrumental/sångundervisning meddelas av respektive lärare vid terminsstart.

Självservice

Musikmix – grundkurs

Då får du inte missa vår spännande startkurs Musikmix. På ett inspirerande och kul sätt lär vi ut musik genom sång, rörelse och spel på olika rytminstrument. Eleverna får även lära känna olika orkesterinstrument samt block­flöjt. Undervisningen sker i möjligaste mån i grundskolans lokaler på eftermiddagstid.

Del­tagande ger viss förtur till övriga kurser.

Årskurs 2 

Stråkinstrument

Stråkinstrument kan vara smäktande, ljuva eller starka och tuffa. Det låter fantastiskt, oavsett om du spelar klassiskt, pop, jazz, folkmusik eller precis vad du vill. Varje enskilt instrument har sin egen klang och egenskaper. Från och med andra året ingår ensemble/orkesterspel.

Fiol,
altfiol
cello.

Årskurs 2–gymnasiet

Blåsinstrument

Att lyssna till en blåsorkester är en härligt pam­pig upplevelse. Att spela i en är ännu häftigare! Blåsinstrument passar i många olika typer av orkestrar alltifrån rockgrupper till symfonior­kester. Du får två lektioner per vecka: undervis­ningslektion och orkesterspel.

Välj mellan:
tvär­flöjt, kan även erbjudas från årskurskurs 2.
klarinett
saxofon
valthorn
trumpet
trombon
tuba
blockflöjt

Årskurs 3 - gymnansiet

Piano och keyboard

För pianister och keyboardister erbjuds även regelbundet aktiviteter och samspelstillfällen i form av konserter, pianoträffar, spel i mindre grupper eller tangentorkester.

Årskurs 3 - gymnasiet

Slagverk

Vill du lära dig att spela trummor? Då ska du anmäla dig till Slagverk. Här går vi igenom grun­derna för att spela trumset/slagverk i orkester eller i ett band. Du lär dig att hantera de olika slagverksinstrumenten.

Årskurs 3 - gymnasiet

Gitarr och Elbas

Gitarr är ett av de mest efterfrågade instru­menten. Här är kö! Vi erbjuder gruppundervis­ning på akustisk (vanlig) gitarr. Efter några år kan du om du vill välja elgitarr. Elbasister är mycket uppskattade medlemmar i våra orkest­rar och ensembler.

Årskurs 3 – gymnasiet

Master/fördjupning

Fördjupningskurs om du vill ägna ännu mer tid åt musiken och kanske bli professionell musiker. Dubbel lektionstid och undervisning på ett extra instrument ingår, liksom teori och gehörsträning. Platsantalet är begränsat. Intagning sker i samråd med respektive instru­mentlärare.

Årskurs 6 – gymnasiet

Rockgrupp

När du har tagit lektioner i trummor, elbas, gitarr, elgitarr, piano, keyboard eller sång i några år och nått lite högre nivå i ditt musi­cerande så kan du i samråd med din lärare få börja i en rockgrupp. Precis som den övriga orkester/ensembleundervisningen så är detta ett komplement till dina instrument-/sånglek­tioner. Ett lektionstillfälle 40 minuter/vecka.

Årskurs 6 – gymnasiet

Solosång

Tycker du om att sjunga och att stå på scen är du välkommen till solosångundervisningen. Varje röst är individuell och unik. Du lär dig utveckla din sångteknik och ditt musikaliska uttryck samtidigt som du provar på olika sångstilar. Undervisning sker i grupp med 2 elever / 30 min.

Åk 4 – gymnasiet

Körer

Att sjunga är roligt och gör man det tillsam­mans med andra blir det ännu roligare. Det är här våra körer för alla som gillar att sjunga svängiga låtar. Körerna gör flera roliga framträdanden, ibland var för sig och ibland tillsammans i en stor kör.

SingKids (årkurs 1 – 2) torsdag kl.17.40–18.20
SingStars (årkurs 3 – 5) torsdag kl.17.00–17.40
Singers (årkurs 6 – gymn.) tisdag kl. 17.00–17.40

Publicerad:
17 september, 2018
Senast uppdaterad:
11 april, 2019