Hoppa till innehåll

Levnadsberättelse

Din levnadsberättelse är till för att ge dig möjlighet att berätta din livshistoria och om vilka vanor, rutiner och intressen som har varit och är viktiga för dig i din vardag. Levnadsberättelsen ger oss en liten inblick i ditt liv och en fördjupad kunskap om dig som person. Det skapar bättre förutsättningar för oss att kunna ge dig ett personligt bemötande och en god omvårdnad.

 1. Innan du fyller i

  Bra att veta innan du fyller i din levnadsberättelse:

  • Levnadsberättelsen är skyddad av sekretess.
  • Det är frivilligt att fylla i den och du kan utelämna frågor som är känsliga, inte relevanta eller inte kan besvaras.
  • Om du behöver stöd med ifyllandet av levnadsberättelsen så kan du ta hjälp av anhörig/närstående eller din kontaktperson.

  Levnadsberättelsen är omfattande. Vi rekommenderar att du använder den ifyllnadsbara blanketten och i lugn och ro tänker igenom vad du vill dela med dig av. Du skickar sedan in till oss genom att bifoga den ifyllda blanketten i e-tjänsten. Om du vill komplettera med information längre fram kan du använda e-tjänsten på nytt för att bifoga den nya versionen.

  Om du är osäker kan du ringa till Vellinge Direkt på 040-42 50 00.

 2. Dags att skicka in

  Fyll i blankett
  Det tar tid att tänka igenom Levnadsberättelsens olika avsnitt i så vi rekommenderar att bifoga den redan ifylld, istället för att fylla i alla fält i e-tjänsten.

  Levnadsberättelse_ifyllnadsbar_..pdf (PDF-dokument, 1,1 MB)

  Skicka in via e-tjänst

  För att lämna in levnadsberättelsen digitalt väljer du att klicka på e-tjänsten nedan. Du loggar in med hjälp av ditt BankID.

  Ansök här
 3. Personuppgiftsansvarig omsorgsnämnd

  Vellinge kommun behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen. För mer information, gå till sidan Personuppgiftsansvarig omsorgsnämnd. Sidan öppnas i ett nytt fönster.

 4. Vad händer sen?

  Du som fyller i levnadsberättelsen har alltid rätt att begära tillgång till denna och det är du som avgör om rättelse eller radering av personuppgifter ska ske.