Hoppa till innehåll

Stränderna i Vellinge

Vi har några av Sveriges bästa stränder och här finns härliga strand- & badmiljöer som passar alla. Kom och upplev vår vackra havsnatur och känn hur lugnet, precis som vågorna i havet, sköljer över dig. Välkommen och simma lugnt!

Falsterbo strandbad

5402827-falsterbo-beach - badtemp.jpgDenna välbesökta populära strand är en favorit hos hela södra Sverige och beskrivs ofta som en av landets vackraste stränder.

Med sin tjocka vita sand och med en fotvänlig sandbotten, är det många som jämför denna strand med ett tropiskt paradis. Stranden sträcker sig 4,5 kilometer längs med kusten, så slå dig ner på stranden eller uppe bland sanddynerna. Här är långgrunt precis som de andra stränderna i kommunen, som passar alla åldrar.

På stranden finns kiosker och servering och i närheten finner du även ett campingområde. Du kommer till stranden smidigt med både cykel, bil, och buss.

Kämpinge strandbad

blobid0.jpg

Den populära och kilometerlånga vita sandstranden i Höllviken bjuder in till en rogivande omgivning med tallskog runt omkring.

Hit kommer gärna lokalbefolkningen och dagsbesökare. Även vid varma, soliga sommardagar när det kommer många besökare, brukar det finnas plats.

Med sin breda sandstrand och långgrunda vatten är denna strand perfekt för alla åldrar. På Kämpinge strandbad finns kiosk, servering och toaletter i närheten. Du kan parkera enkelt vid vägen öster om Kämpinge och vid Sjöbodarna.

Ljungskogens havsbad

Stranden och havet - original (383625).jpgVill du finna en strand som vanligtvis har lite färre besökare, då är Ljungskogens havsbad rätt. Här kan du njuta av lugnet. Pendling och parkeringen är inte lika enkel till denna strand, därför väljer många dagsbesökare att åka till de andra stränderna. Här finns toaletter, men ingen servering.

Njut av den sköna vita sanden och ett härligt bad via stranden eller via brygga.

Skanörs havsbad

26312025-skanor-skane-sverige - stor (264547).jpg

På denna charmiga och populära strand kan du njuta av färgglada badhytter som står vackert uppradade på den finkorniga stranden. Stranden har ett perfekt läge intill livliga Skanörs hamn, där du hittar ett flertal serveringar.

Skanörs havsbad är en barnvänlig och långgrund strand. Här finns också badbryggor norr om hamnen. Föredrar du att bada och sola utan badkläder, så ligger nudistbadet Svanrevet intill.

Skanör havsbad är inte bara en fin plats på dagen utan även en fin plats för att se solnedgången. Det är bara att slå sig till ro och njuta av det härligt färgglada himmelspelet när solen går ner.

Toaletter och dricksvatten finns nere vid stranden och parkeringsplatser i närheten.

Bada in våren i Vellinge

Falsterbo
5,2 °C
Uppdaterad:
Kämpinge
8,5 °C
Uppdaterad:
Publicerad:
7 maj, 2020