Hoppa till innehåll

Tuva vann guld i U19 EM IQfoil

tuva vinner guld.jpgI helgen gjorde Tuva Oppendal sitt livs hittills bästa race och surfade hem guld i IQfoil. Det är en mycket nöjd 16-åring som vann U19-klassen efter en hel veckas tävling i franska Brest. ”Jag hade inte förväntat att få guld.” Tuva låg 3:a inför finaldagen och var inte särskilt nervös inför sista tävlingen. ”Jag var lugn och seglade helt normalt så som jag brukar göra i Höllviken, och ja, det gick ju bra!”

Vindarna har varit till Tuvas fördel eftersom hon gillar hårda vindarna. Vindstyrkan har legat på över 10 m/s hela veckan vid Atlantkusten.

Även Vidar Nyström tävlade på herrsidan, men hade det tuffare i de hårda vindarna. Han slutade på 29:e plats av hela 100 tävlande. Nu väntar skolvardag på Sunds med mer hård träning för att nå nya mål nästa säsong.vidar.jpg

Publicerad:
8 november, 2022