Hoppa till innehåll

Val av moderna språk inför läsåret 24/25

Nu är det dags för dig i åk 5 att välja modernt språk inför åk 6. När du väljer moderna språk kan du bara läsa ett språk. Det språk du väljer i år 6 fortsätter du att läsa t.o.m. år 9. Från och med i år gör du ditt val av moderna språk elektroniskt via Vellinges e-tjänst.

Språken du väljer mellan är franska, tyska och spanska. Lärarna i de olika språken kommer ut till åk 5 för att presentera sitt språk för eleverna inför valet.

I undantagsfall och vid ett konstaterat behov av att få förstärkt undervisning i svenska eller engelska kan detta erbjudas som alternativ. Beslut om sådan undervisning tas efter ett möte med din mentor. Vid undervisning i svenska/engelska istället för ett modernt språk uteblir ett betyg i det samlade betygsdokumentet vilket innebär en förlust på eventuellt 10-20 meritpoäng. Om du är intresserad av att diskutera svensk/engelska som alternativ till ett modernt språk ber vi dig kontakta din mentor. Valet av förstärkt svenska/engelska görs ej via vår digitala e-tjänst utan i samråd med mentor via denna blankett.

Har du frågor kring valet av moderna språk ber vi er att kontakta er mentor.

Valet av moderna språk måste vara gjort senast den 22/3.

Språkval - ansökan (e-tjänst)

Publicerad:
16 februari, 2024