Hoppa till innehåll

Det är aldrig för sent att byta bana

Är du över 20 år och känner att du är redo att ta nästa steg i karriären, eller vill du kanske byta karriärsbana helt? Då kan Yrkesvux vara något för dig!

Yrkesvux är en praktisk utbildningsform som syftar till att utbilda fler människor till yrken där det saknas arbetskraft. Behoven varierar från kommun till kommun och från år till år, men fokus är alltid på yrken där det verkligen finns lediga jobb.

Det finns många anledningar till att söka yrkesvux! Kanske har du sökt jobb under en lång tid utan resultat, känner att du inte utvecklas på ditt nuvarande jobb länge eller inte fick så bra betyg i skolan. Yrkesvux ger möjlighet till jobb redan efter några månader, det vi kräver hos dig är motivation och vilja att arbeta efter slutförd utbildning.

Utbildningens längd varierar och i många fall får du själv välja om du vill studera hel- eller halvtid, dag eller kväll, på plats eller distans. Det som är gemensamt för alla utbildningar är att en stor del av studierna sker ute på arbetsplatser. Det har visat sig vara ett mycket bra sätt att få värdefulla kontakter på arbetsmarknaden och många praktikplatser leder till fast jobb direkt efter skolan.

Så, vad väntar du på? Klicka på länken nedan för att läsa mer om utbudet!

Yrkesvux

Publicerad:
29 november, 2021