Hoppa till innehåll

För dig som studerar

All vuxenutbildning i Vellinge kommun anordnas i eller genom Vellinge Lärcenter. Vi erbjuder gymnasial vuxenutbildning, grundläggande vuxenutbildning och orienteringskurser.

För dig som studerar.jpg

På Vellinge Lärcenter är vi måna om att skapa de bästa förutsättningarna för ditt lärande och vi har lång erfarenhet av att möta studerande med skilda mål och bakgrund. Verksamheten bedrivs i moderna miljöer där du har tillgång till studieplats, välförsett bibliotek, restaurang och caféer.

Hos oss finns närheten mellan studerande, lärare, ledning och skoladministration vilket innebär att du alltid har någon att vända dig till. Våra kompetenta lärare brinner för vuxenutbildning och går in i verksamheten med ett stort hjärta, kunskap och engagemang.

Studera själv eller tillsammans med andra i ett av skolans resurscentrum

Skolan delar två resurscentrum med Sundsgymnasiet där det finns duktiga pedagoger under hela skoldagen. Här kan du slå dig ner och studera själv eller tillsammans med kurskamrater och få det stöd du önskar.
Under Coronarestriktioner har vi vi tyvärr inte möjligheten att erbjuda vuxenstuderande plats i resurscentrum. Du bokar istället in en digital handledning med din lärare.

Läs mer om resurscentrumen på Sundsgymnasiet

Betyg och högskoleutbildningar

Komvux i Vellinge är ansluten till den nationella betygsdatabasen. Universitets- och högskolerådet (UHR) administrerar den nationella betygsdatabasen. Denna databas används vid antagningen till högskoleutbildningar.

UHR, samtliga universitet och högskolor använder ett gemensamt antagningssystem. Detta innebär att UHR och alla lärosäten har tillgång till dina betyg, även nyutfärdade, efter att du gjort en anmälan på antagning.se. Det är endast när du gör en ansökan som dina betyg hämtas från betygsdatabasen till antagningssystemet. Betyg efter prövning behöver kompletteras manuellt.

Söker du däremot till folkhögskola eller kvalificerad yrkesutbildning behöver du skicka in dina betyg tillsammans med ansökan.

Publicerad:
27 september, 2018
Senast uppdaterad:
5 mars, 2021