Hoppa till innehåll

Bild och form, lera samt serieteckning

Självservice

Lerkul och Lerkoll i Falsterbo

Vi erbjuder en kurs för dig som vill vara kreativ med hjälp av lerans fantastiska egenskaper.

Vi arbetar med olika tekniker och utvecklar vår kreativitet genom att dreja, forma, kavla och bygga.

Lokal i Skanör Falsterbo ej fastställd.

Grupp Lerkul åk 2 - 5 onsdag 16.00 - 17.30
Grupp Lerkoll åk 6 - 9 onsdag 18.00 - 19.30

Denna kurs erbjuds om statligt bidrag från Kulturrådet beviljas.

Bildmix

En nybörjarkurs där vi tar det första steget in i den skapande värld som bild och form, serieteckning och animation innebär. Du får måla och teckna, prova att teckna serier, bygga skulpturer, skapa och animera egna filmer! I ateljén får du experimentera och känna skaparglädje tillsammans med andra som tycker om samma sak som du, t.ex. att rita, bygga och pyssla!

Åk 2 torsdag kl. 17.15 - 18.15

Bild och form 1

En nybörjarkurs i konsten att skapa med färg och form. Du får chansen att utforska din konstnärlighet och skapa bilder, installationer,och skulpturer. Vi provar olika tekniker som t.ex. akrylmåleri, teckning, tusch, akvarell, och lera. I ateljén får du experimentera och känna skaparglädje!

Åk 3 tisdag kl. 15.30–16.30

Bild och form 2

En grundläggande kurs i konsten att skapa med färg och form. Du får chansen att utforska din konstnärlighet och skapa bilder,installationer och skulpturer. Vi provar olika tekniker som t.ex. akrylmåleri, teckning, tusch, akvarell, och lera. I ateljén får du experimentera och känna skaparglädje!

Åk 4 tisdag kl. 16.45 - 17.45

Bild och form 3

En fortsättningskurs i konsten att skapa med färg och form där du lär dig mer om det som just du är intresserad av, t.ex. hantverk, måleri, installation, teckning, videokonst eller textkonst.Vi arbetar enskilt och i grupp. Du får inspiration och övningar i olika material och tekniker. Du får möjlighet att arbeta konstnärligt med stöd av din lärare..

Åk 5–6 tisdag kl. 18.00 - 19.15

Konstprojekt

En fördjupningskurs för dig som är intresserad av konst och vill lära dig driva egna projekt. Du kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Läraren inspirerar och tillsammans gör vi övningar kring olika teman i konsten och prövar olika tekniker och material. Vi besöker utställningar och gör egna utställningar som kan vara såväl videoverk som måleri. I ateljén får du experimentera och känna skaparglädje med andra kreatörer!

Åk 7 och uppåt. Onsdag kl. 19.00–20.15

Serieteckning och illustration

Här lär du dig att teckna serier och illustrera bilder till texter. Vi hittar sätt att komma på bra idéer till våra serier och bilder och vårt egna sätt att teckna på. Vi tittar på olika sorters serier, så som serieromaner och olika sätt att illustrera. Du lär dig t.ex. layout, skissa, tuschning, färgläggning, blyertsteckning och textning till serier.

Åk 4 och uppåt. Fredag 16.30 – 17.45

Publicerad:
17 september, 2018
Senast uppdaterad:
11 april, 2019