Han är Årets pedagog i Vellinge kommun

Nu är det klart vem som är Årets pedagog i Vellinge kommun. 2017 års utmärkelse går till Mattias Leesment Bergh, musiklärare på Sundsgymnasiet, och han får den bland annat för sin förmåga att få elever att trivas och utvecklas till sitt bästa jag.

Mattias Leesment Bergh

Mattias Leesment Bergh har arbetat på Sundsgymnasiet sedan 2010 då han började på ett vikariat. Efter ett år ledde det till fast jobb och idag undervisar han eleverna på det estetiska programmet, samhälls- och natureleverna som har musik som profilområde och så är han mentor för två klasser.

Bakom nomineringen till Årets pedagog står elever, kolleger och ledningsgruppen på Sundsgymnasiet. De beskriver honom som osjälvisk, duktig på att lyfta kolleger och att han tar ett stort ansvar för att få alla elever att trivas och utvecklas.

Här är ett par utdrag ur nomineringar från Mattias elever i SA2C/ES2:

"Frågar jag om hjälp med ett par basnoter, så trillar det in på V-klass inom två timmar. Han är inte snäll för att vara kompis, utan han är det på ett ärligt sätt. Han är en ärlig lärare som vill oss alla vårt allra bästa."

"Mattias tror alltid på oss och tack vare honom kan vi tro på oss själva. Han ger oss alltid uppgifter som blir en utmaning men som han vet att vi klarar av."

Ur Sundsgymnasiets skollednings motivering:

"Mattias är drivande och omsätter idéer till handling. Han inspirerar och gör skillnad. Mattias har ett reflekterande förhållningssätt där han ser och uppmärksammar både elever och kollegor."

Det är utbildningsnämndens arbetsutskott som utser vinnaren, och under onsdagen kom nämndens ordförande Gustav Schyllert (M) och utbildningschefen Ester Alavei till Sundsgymnasiet med blommor och beskedet: Mattias Leesment Bergh är Årets pedagog 2017.

- Det var ju helt oväntat och jag är nog lite chockad! Att jobba här på Sunds innebär att ha jättehärliga elever och kollegor, en bra ledning och goda förutsättningar för både lärare och elever, säger han.

Mattias Leesment Bergh