Nu öppnar nya utställningen "Växtkamp" i konsthallen

Vad betyder växter för vårt välbefinnande, och varifrån kommer människans behov av att tukta och kategorisera blommor och växter? Det är några av frågorna som ställs i den nya utställningen "Växtkamp" i konsthallen på Falsterbo Strandbad. Utställningen öppnar lördagen den 10 februari.

Bild från utställningen "Växtkamp

Växter kan ibland uppfattas som ett harmlöst och banalt tema inom konsten. Så behöver det inte alls vara. Tvärtom! Växterna i denna utställning har mycket att berätta, t ex om vårt behov att tukta, skörda, njuta av, och kategorisera dem. I utställningen gestaltas välordnad växtlighet som infogar sig i dekorativa mönster, industrialiserade och massproducerade krukväxter som lever sin tillvaro som fogliga inredningsdetaljer och växter som spränger alla gränser och utmanar det välkända och behagfulla. De sju medverkande konstnärerna har alla bidragit med sitt alldeles egna uttryck. De arbetar utifrån olika frågeställningar kring växternas betydelse för vår miljö och vårt välbefinnande samt hur vi påverkar och styr dem så att de uppfyller våra krav och passar in i våra liv.

Utställande konstnärer är:

Claudia Cavallar (arkitekt, verksam i Wien, Österrike)

Ladislav Kosa (grafisk formgivare, verksam i Malmö)

David Krantz (konstnär, verksam i Malmö)

Fredrik Lindqvist (konstnär, verksam i Ingolstadt, Tyskland)

Caroline Mårtensson (konstnär, verksam i Malmö)

Mårten Nilsson (konstnär, verksam i Malmö)

Roland Persson (konstnär, verksam i Stockholm)

"Växtkamp" har vernissage lördagen den 10 februari klockan 11.00-16.00, med invigning klockan 14.00. Utställningen pågår t o m den 22 april.