Här är årets kultur- och idrottsstipendiater

Nu är årets stipendiater inom idrott och kultur utsedda. Grattis säger vi till Moa Bönnemark, Nellie Drené och Maja Blomstrand!

Moa svenska flagganMoa Bönnermark är bara just fyllda 14 år men har redan hunnit med att vinna två SM-guld i squash. Lika många gånger har hon representerat Sverige i lag-EM och Moa rankas idag på plats 23 i Europa i sin åldersklass flickor under 15.

Enligt Moa själv så har hon en annorlunda spelstil med mycket stoppbollar, boast och volley som gör henne oförutsägbar för hennes motståndare, vilket är en nyckel till hennes framgång.

Moa reser mycket i både Sverige och Europa och stipendiepengarna ska gå till att finansiera detta.

FOTO: privat


Maja mohawk

Maja Blomstrand, 21, har sedan barnsben haft en stor passion för dans. Sedan hon var sex år gammal har hon gått på dagliga dansklasser. Efter avslutat gymnasium med inriktning på dans kom Maja in på konsthögskolan i Oslo tillsammans med sju andra av 400 sökande. Hon har uppträtt på olika scener överallt i Europa, bland annat Le Grand Rex i Paris och Kulturpalast Dresden.

FOTO: Max Alm Norell


Nellie Drené är en 19-årig sångerska och låtskrivare som alltid haft ett stort intresse för musik. Just nu studerar hon musikproduktion och låtskriveri i Stockholm på SAE institute. För lite mer än ett år sen släppte hon sin debutsingel "Dear Diaries" som handlar om att hitta sig själv. Nu spelar hon in nästa singel "Take All Love". Nästa steg i musikkarriären blir att flytta till London för att studera "Vocal Performance" på BIMM Music School.

FullSizeRender

Nellie Drené FOTO: privat

Alla tre tilldelas varsitt stipendium på 10 000 kronor och kommer att få ta emot diplom på årets sista fullmäktigemöte.

Grattis säger vi till alla tre stipendiater och lycka till med era framtida äventyr!