Buss, båt, flyg och tåg

Det finns goda kommunikationer till och från Vellinge. Vårt vägnät ger möjlighet till snabb anslutning till motorväg mot Malmö, Lund och Trelleborg. Via Öresundsbron når du snabbt miljonstaden Köpenhamn.

Flyg

Vellinge ligger strax söder om Öresundsbron. På knappt en halvtimme når du Vellinge med bil både från Köpenhamns flygplats (Kastrup) och Malmö Airport (Sturup).

Vellinge har också en mindre flygplats, som ligger på gränsen mellan Vellinge och Trelleborgs kommun och som drivs av Söderslätts flygklubb. Flygplatsen har omkring 4 500 starter och landningar årligen.

Bil och buss

Bil går att hyra på ett flertal ställen på Köpenhamns flygplats (Kastrup) och Malmö Airport (Sturup). För komplett lista av biluthyrare i Sverige besök Eniro eller Hitta. (Det kan vara bra att känna till att det inom kommunen inte finns möjlighet att tanka alternativa drivmedel så som till exempel fordonsgas.)

Om du önskar att åka kollektivt finns goda förutsättningar för detta. I de flesta delar i Vellinge kommun är det lätt att åka kollektivt. När du åker buss i Vellinge kommun är det med Skånetrafiken. Du som bor utanför tätorterna kan använda den så kallade närtrafiken, som kompletterar med transport från landsbygden in till närmaste tätort och busstation.

Tåg

Med start för ordinarie trafik den 13 december 2016 kommer det att bli möjligt att åka tåg i vissa kommundelar. Trafikverket har byggt ut Trelleborgsbanan mellan Trelleborg och Malmö, med nya pågatågsstationer i Västra Ingelstad och Östra Grevie. Mer information hittar du på Trafikverkets webbplats, och här.

Båt/Färja

Vellinge är också lättillgängligt genom de olika färjeförbindelserna till och från Tyskland och Polen.

Färdtjänst

Färdtjänst är särskild kollektivtrafik för dig som har ett varaktigt funktionshinder som gör att du har svårt att förflytta dig på egen hand eller har svårt att resa med allmänna kommunikationsmedel.

Läs om färdtjänst i Vellinge kommun.