Till Vellinge kommuns startsida

Kommunal vuxenutbildning

Välkommen till Vellinge Lärcenter - Vi ger dig en möjlighet! En möjlighet att komplettera tidigare studier, förbereda dig inför högre utbildning, yrkesutbildning och arbetsliv.

Vellinge Lärcenter katalog 2018/2019

Kurser hösten 2018

Läs mer i vår katalog till vänster.

Distanskurser

De som sökt distanskurser i kemi och/eller biologi kontaktar ansvarig lärare för information och handledning.

Kontakt ska tas fjorton dagar före kursstart med respektive lärare.

Kemi - Tatyana Trendafilova Tatyana.Trendafilova@vellinge.se

Biologi - Maria Evenäs Sjöström Maria.Evenassjostrom@vellinge.se

Schema

För att se ditt schema klicka på länken nedan. Välj Sundsgymnasiets schema och välj klassen gyvux eller gruv så ser de schemat för gyvux resp gruv. Länk till schema

En möjlighet att få utvecklas till den du vill bli!

På Vellinge Lärcenter är vi måna om att skapa de bästa förutsättningarna för ditt lärande och vi har lång erfarenhet av att möta studerande med skilda mål och bakgrund.

Hos oss finns närheten mellan studerande, lärare, ledning och skoladministration, vilket innebär att du alltid har någon att vända dig till.

Våra kompetenta lärare brinner för vuxenutbildning och går in i verksamheten med ett stort hjärta, kunskap och engagemang.

Kommunal vuxenutbildning (Komvux)

All vuxenutbildning i Vellinge kommun anordnas i eller genom Vellinge Lärcenter. Vi erbjuder gymnasial vuxenutbildning, grundläggande vuxenutbildning och orienteringskurser. Klicka på länkarna nedan eller menyn till vänster på sidan för att se kursutbuden.

Studera själv eller tillsammans med andra

Verksamheten bedrivs i moderna miljöer där du har tillgång till studieplatser, ett välförsett bibliotek, restaurang och trevliga caféer.

Vårt resurscenter (RC) är bemannat med duktiga pedagoger. Här kan du slå dig ner och studera själv eller tillsammans med kurskamrater och få det stöd du önskar.

Betyg och högskoleutbildningar

Komvux i Vellinge är ansluten till den nationella betygsdatabasen.

Universitets- och högskolerådet(UHR) administrerar den nationella betygsdatabasen. Denna databas används vid antagningen till högskoleutbildningar. Från och med år 2007 använder UHR och alla universitet/högskolor ett gemensamt antagningssystem. Detta innebär att UHR och alla lärosäten har tillgång till dina betyg efter att du gjort en anmälan på www.antagning.se. Det är alltså endast när du gör en anmälan som dina betyg hämtas från betygsdatabasen till antagningssystemet.

Observera att det betyder att du inte behöver skicka in någon kopia av dina nyutfärdade betyg om du söker högskoleutbildningar. Det gäller inte utbildningar på folkhögskola eller kvalificerad yrkesutbildning eller betyg efter prövning.

Vårt gemensamma mål är att se dig lyckas, ta vara på möjligheten!

Välkommen!