Till Vellinge kommuns startsida

Ansök till utbildningar i andra kommuner

Om du vill gå en kurs/yrkesutbildning i annan kommun är du välkommen att ansöka enligt nedan.
Söker du en hel yrkesutbildning? Kontakta då studie- och yrkesvägledare Anne Wärenfalk 040-42 56 52 på Vellinge Lärcenter Norrevångsgatan 5 för att boka tid för ett vägledningssamtal.

Ansökan består av fyra steg.

Steg 1

Gör först Webbanmälan till Vellinge kommun (behöver inte medfölja ansökan).

Är det första gången du anmäler dig måste du först skaffa dig ett konto med inloggningsuppgifter. Skaffa inloggningsuppgifter till webbanmälan

Om du har problem med att skaffa inloggningsuppgifter eller om du glömt ditt lösenord, kontakta Therese Olén Ekelund på 040-42 56 11 eller maila therese.olenekelund@vellinge.se

Steg 2

Ansökan till kursen/utbildningen gör du på den aktuella kommunens webbsida eller blankett.Gå in på den aktuella kommunens hemsida och klicka dig fram till komvux/vuxenutbildning och leta reda på den utbildning du vill gå. Spara eller skriv ut ansökan.

Lund

Lund vuxenutbildning

Hermods Distanskurser

Malmö

Malmö vuxenutbildning

Trelleborg

Trelleborg vuxenutbildning

Steg 3

Skriv ett personligt brev (Word-dokument, 40 kB).

Steg 4

Skicka eller maila ansökan tillsammans med kopior av dina grundskolebetyg/gymnasiebetyg och personligt brev till:

Vellinge Lärcenter
Box 23
235 21 Vellinge
Märk kuvertet "Ansökan".

e-post adress: anne.warenfalk@vellinge.se

Ofullständig ansökan behandlas inte.

Vad händer sedan?

Först kontrolleras att ansökan är komplett och därefter fattas beslut om kommunen beviljar/avslår ansökan. Om ansökan avslås får du ett besked hemskickat med en motivering till beslutet.

Blir din ansökan beviljad skickas den vidare till aktuell kommun som gör antagningen till utbildningen. Du får alltså inget antagningsbesked från Vellinge utan det är kommunen där du sökt utbildning som skickar det till dig. Handläggningstiden är ca tre veckor från det vi fått in din kompletta ansökan.

Välkommen med din ansökan!