Till Vellinge kommuns startsida

Följ oss på Facebook

Vellinge Lärcenter katalog 2017/2018

Vår vision

Språkcafé på onsdagar kl. 13-14

Vuxenutbildning

Vuxenutbildningen i Vellinge innefattar grundläggande och gymnasial vuxenutbildning samt utbildning i svenska för invandrare och särskild utbildning för vuxna. Välkommen till Vellinge Lärcenter!

Nya möjligheter med utökad rätt till Komvux för dig som vill börja studera, se Skolverkets film

Välkommen till "Öppen tisdag" kl 15-17 den 17 april

Var det länge sedan du studerade? Känner dig osäker på vilken kurs du ska söka? Är du nyfiken på hur det ser ut i våra lokaler? Kom hit en Öppen tisdag och prata med vår studie- och yrkesvägledare! Läs mer

Schema 17/18

För att se ditt schema klicka på länken nedan. Välj Sundsgymnasiets schema och välj klassen gyvux eller gruv så ser de schemat för gyvux resp gruv. Länk till schema

Vellinge Lärcenter erbjuder Komvux, SFI och SUV

För att få veta mer om just den utbildning som du är intresserad av klickar du i menyerna ovan eller direkt på länkarna nedan. Där hittar du information om ansökningstider, hur du ansöker, behörighet, kursutbud etc.

Kommunal vuxenutbildning (Komvux)

Kommunal vuxenutbildning (Komvux) finns på både grundläggande och gymnasial nivå. All vuxenutbildning i Vellinge kommun anordnas i eller genom Vellinge Lärcenter.

Kommunal vuxenutbildning (Komvux)

Svenska för invandrare (SFI)

Grundläggande utbildning för vuxna som inte har svenska som modersmål. Målsättningen med SFI är att ge dig kunskaper i det svenska språket och om det svenska samhället.

Svenska för invandrare (SFI)

Särskild utbildning för vuxna (SUV)

SUV är en skolform för vuxna som har begåvningshandikapp på grund av utvecklingsstörning, autism eller förvärvad hjärnskada.

Särskild utbildning för vuxna (SUV)