Ungdomsrådets evenemang

Ungdomsrådet jobbar hela året med att göra kommunen till en bättre och roligare plats att bo och leva i. Här kan du läsa om våra kommande evenemang.

Utomhusbio - Open Sky

Succén med utomhusbion fortsatte även under sommaren 2016 då Ungdområdet arrangerade Utomhusbio - Open Sky i Höllviken!

Utomhusbio Open sky 2016

Utomhusbio – Open Sky är Ungdomsrådets största evenemang som introducerades för första gången 2013. Evenemanget blev redan första året en stor succé, varpå Ungdomsrådet tilldelades budget att arrangera tre stycken visningar under 2014, som även blev extremt lyckat. Varje år sedan dess har Ungdomsrådet arrangerat Utomhusbio – Open Sky, och för varje år har fler och fler besökare kommit​. ​

I år var det dags för Ungdomsrådets Utomhusbio – Open Sky den 22 juli då filmen The Intern (2016) med bland andra Anne Hathaway och Rober De Niro. Redan vid sjutiden kom de första besökarna med sina picnickorgar. Fram till filmens start trillade drygt 2 500 besökare in som njöt av den fina sommarkvällen på Höllvikens IP.

Vill du se bilder från Utomhusbio – Open Sky 2016? Gilla vår sida på Facebook.

Beachvolleyboll 2016

Den 2 juli bjöd Ungdomsrådet in till en Beachvolleybollturnering på Kämpingestranden för tredje året i rad! Detta är ett evenemang som föreslogs av elever ute på skolorna i kommunen genom Vellinge Communications Network. Trots att vi inte lyckades pricka in en solig dag deltog fem tappra lag under turneringens gång i regnet! Alla lag kämpade hårt och det blev många härliga skratt, och efter några timmars spel hade vinnarna korats som gick där ifrån med fina priser.

Beachvolleyboll

Beachfotboll 2016

Beachfotboll spelas varje sommardag på Vellinges vackra sandstränder, och i början av augusti spelas det extra mycket eftersom Ungdomsrådet då arrangerar en årlig turnering på stranden vid Skanörs hamn. I år skedde denna den 6 augusti. Stämningen var lika avslappnad som i alla andra matcher, men deltagarna var fler och fina priser delades ut till vinnarna! Till turneringen kom apväl stora som små, och trots några regnskurar mellan varven blev det en rolig och lyckad turnering även i år.​

Karaokekväll

Vintern kan vara mörk och lång, därför ska Ungdomsrådet pigga upp stämningen lite med en kväll i sann karaokeanda! Alla kommunens ungdomar är välkomna på en härlig kväll där vi sjunger för glatta livet samt har lite roliga tävlingar. Mer information kommer så småningom!

Ungdomsrådets Julkalender

Vad passar bättre än en julkalender i december? Ungdomsrådet gjorde en video-julkalender 2015 med ett nytt klipp varje dag på Facebook. Denna innehöll klipp från året, hälsningar från politiker, tävlingar och massa annat skoj. Håll utkik efter 2016 års julkalender på Facebook.

LAN

LAN står för Local Area Network, det går ut på att man ska koppla ihop datorer och går ut på internet för att sedan tillsammans spela datorspel. Det är ett perfekt sätt för dator- och spelintresserade att umgås och ha kul. På våra LAN arrangeras även turneringar där många ungdomar spelar mot varandra.

Ungdomsrådet har under sina fem år arrangerat fem LAN på Vellinge fritidsgård i samarbete med Vellinge fritidsledare. På varje LAN har det i genomsnitt varit 50 personer, vilket vi anser vara väldigt lyckat.

Inget kommande LAN är ännu planerat men vi jobbar på det!

Övriga evenemang

Tycker du det verkar roligt eller har du några frågor? Kontakta vår ordförande Sofia Ståhlfors så ska hon se till att ta emot din förfrågan om att vara med eller svara på dina andra funderingar. Kontaktuppgifter följer här nedan.

Sofia Ståhlfors
E-post: ungdomsradet@vellinge.se
Telefon: 040-42 50 00