Ungdomsrådet

Ungdomsrådet är ett forum där unga ges möjlighet att få en inblick i och påverka samhällsutvecklingen lokalt. Ungdomsrådet arrangerar bland annat också LAN, utomhusbio – Open Sky och beachfotbollsturnering.

Ungdomsrådet ska ta tillvara ungdomars intressen när det kommer till frågor som rör till exempel fritid, kultur och miljö. Rådet är religiöst och politiskt obundet och syftar till inspiration och rådgivning för politiska beslut. Rådet ska sträva efter att komma i kontakt med så många ungdomar som möjligt i Vellinge kommun.

Sedan augusti 2016 är Sofia Ståhlfors ordförande och Alexander Oldenburg vice ordförande. Läs mer om rådets medlemmar under Vem är vi? till vänster.

Ungdomsrådets sammansättning

Ungdomsrådet består av nio förtroendevalda ungdomar. Deltagarna är i åldern 14–20 år och kommer från olika delar i kommunen. Rådet har funnits sedan våren 2010 och träffas två till tre gånger i månaden.

Rådet jobbar i nära samarbete med politiker och tjänstemän. Ungdomsrådet jobbar med en rad olika projekt för att förbättra kommunen på olika sätt.

Ungdomsradet 2015

Ungdomsrådets verksamhet

Alla kommunala ärenden som har med ungdomar att göra kommer till ungdomsrådet, som sedan diskuterar projektet. För att ungdomar ska ha så roligt som möjligt på sina lov arrangerar ungdomsrådet olika events på loven. Två stora events som rådet arrangerar är bland annat Utomhusbio – Open Sky och en beachfotbollsturnering nere i Skanör.

Kontakta ungdomsrådet

Du når ungdomsrådet via e-post eller telefon: 040-42 50 00. Ungdomsrådet på Facebook.

Mötesanteckningar

Under Relaterade dokument till höger på denna sida, läggs mötesanteckningar.

Mer från Ungdomsrådet

Den 22 juli är det dags för Utomhusbio – Open Sky 2016 på idrottsplatsen i Höllviken! Håll utkik på vår Facebook-sida för den senaste uppdateringen kring Utomhusbion.

Ungdomsrådet söker nu sponsorer till Utomhusbio – Open Sky 2016! Maila till ungdomsradet@vellinge.se för mer information.

För femte året i rad är VCN – Vellinge Communications Network igång! Nätverket består av kommunens alla elevråd och syftar till att skapa en bättre och roligare kommun för unga att bo och leva i.