Till Vellinge kommuns startsida

Följ oss på FacebookFölj oss på TwitterFölj oss på Youtube

Sundsgymnasiets elevkompetenser

dinskolmat

Sundskatalog 20182019

Välkommen att bli en av oss!

Sundsgymnasiet

"Sundsgymnasiet ska vara en skola där du får vara den du är och utvecklas till den du vill bli."

Sundsgymnasiet 20 år - välkommen att bli en av oss!

Sundskatalog 20182019

Vi hoppas att du och din framtid börjar på Sunds nästa höst.

På Sundsgymnasiet kan du välja mellan de teoretiska programmen Estetiska, Ekonomiska, Naturvetenskapliga, Samhällsvetenskapliga och Tekniska.

Vi är också stolta över att vi blivit utnämnda till riksgymnasium inom golf och ridsport och tar emot elitsatsande elever från hela Sverige.

Öppet hus 30 januari kl. 17-20

Tag tillfället i akt att träffa elever och lärare. Du får också ta del av vad våra olika program har att erbjuda, så att du har större möjlighet att välja det som passar just dig. Läs mer

Skugga en "Sundselev" vecka 6 och 7

Vill du uppleva en dag på Sundsgymnasiet? Då har du möjligeten att skugga en av våra elever. Nya bokningstider läggs ut här i slutet av vecka 4.

Information om inloggning i Vklass

Har du problem med din inloggning? Behöver du inloggningsuppgifter? Läs mer här

Välkomstdag 2017

Grattis NA1A som vann Välkomstdagen 2017! NA1A besegrade SA1C/ES1 i den avgörande dragkampsfinalen.
NA1A, vinnare av Välkomstdagen 2017!

Sundselever skriver bok om det gamla och nya landet

Xamda MahamoudMushtaq Hussain YazdaniRahmatullah Amarkhel

Om livet före flykten – och drömmarna för framtiden. Femton nyanlända elever på Sundsgymnasiet har skrivit "Boken om mig". Läs artikel i Sydsvenskan

6 skäl att välja Sundsgymnasiet

1. Resurser för goda studieresultat

Som elev på Sundsgymnasiet har du en mentor som hjälper dig att lägga upp dina studier så att du väl förberedd för hpögskolestudier och yrkesliv. För att förstärka den personliga hjälpen har vi inrättat ett Resurscentrum med lärare.På skolan finns också flera studie- och yrkesvägledare samt skolsköterska, psykolog och kurator.

2. Internationella kontakter

På Sundsgymnasiet har du nära till Europa och världen. Du har möjlighet att träffa amerikanska och europeiska diplomater i Bryssel. Några elever åker till Kenya för att delta i FN-rollspel. Sunds är de internationella möjligheternas skola.

3. God studiemiljö

Förutom våra caféer finns biblioteket som har öppet hela skoldagen. Här kan du studera med vänner och läsa böcker och tidningar. Du kan även låna cd-skivor, tv-spel och filmer. Här finns en företagshörna och 3D-skrivare som stimulerar till nya idéer och initativ.

4. Entreprenörskap och UF-företag

Alla program på Sundsgymnasiet präglas av entreprenörskap. Det handlar om att utveckla de kompetenser som är viktiga i arbetslivet idag - att kunna kommunicera, ta vara på sin kreativitet, kunna förändras och lära. Inom individuellt val kan du, oavsett program, alltid välja kurser inom entreprenörskap och starta UF-företag.

5. Teknik i framkant

På Sundsgymnasiet använder vi moderna och elevaktiva arbetssätt. Alla elever får låna en egen dator. På de olika programmen används den teknik och de verktyg som idag finns på arbetsmarknaden. Vi ligger i framkant när det gäller teknik.

6. "Brainfood" i restaurangerna

Sundsgymnasiet serverar ekologik brainfood, mat som ger ett stabilt blodsocker och optimal näring till hjärnan. Våra trivsamma restauranger erbjuder tre olika lunchalternativ och våra caféer står öppna hela skoldagen.

Kontakta oss

Sundsgymnasiet
Norrevångsgatan 1, 235 21  Vellinge
040-42 56 00
info@sundsgymnasiet.se Fler kontakter på Sundsgymnasiet

Ebba hoppas komma ut på Touren

Wilma jobbar gärna på FN

Philip tänker dra till USA

Andy kan tänka sig att bli brandman

Rebecca vill fortsätta med danskan