Aktiviteter på sportlovet

Vellinge kommun bjuder i samarbete med organisationer, föreningsliv och företag in till en härlig februarilovsvecka 2017. På denna sida får du tips på roliga aktiviteter.

Funballz på Vanningen

Badhuset Vanningen

Under sportlovet har badhuset Vanningen öppet alla dagar från klockan 10.00.

Tisdag 21 februari och fredag 24 februari klockan 11.00-16.00. Testa på det populära konceptet Funballz och gå på vattnet i stora uppblåsbara badbollar i 25-metersbassängen. Kostnaden är vanlig badentré:

  • Vuxen från 18 år, 80 kronor
  • Barn 7-17 år, 40 kronor
  • Barn 0-6 år, 10 kronor

Badhuset Vanningen

Bibliotekens aktiviteter

Biblioteken erbjuder olika aktiviteter för alla åldrar under sportlovet. Du kan till exempel gå på mangaworkshop och skapa egna mangafigurer, testa kladdiga experiment, pyssla, gå på film för småttingar, sagostund och mycket annat. Sammanställning för alla biblioteks sportlovsaktiviteter hittar du här. I Vellinge kommun har vi fyra folkbibliotek. Höllvikens, Skanörs, Vellinge och Västra Ingelstads bibliotek.

Konsthallen på Falsterbo Strandbad

20-21 februari Tillverka fågelmatare
Förutom att bidra till en drägligare tillvaro för våra småfåglar ger fågelmatningenockså en chans att ta en närmare titt på våra vanligaste fåglar.Naturums personal informerar om våra vanligaste fågelbordsfåglar ochfågelmatning och hjälper dig även att tillverka en mesklocka full med matatt hänga upp i trädgården.

22–26 februari Kreativa kransar.
Skapa kransar med roliga material som till exempel snäckor, garn, paljetter, kottar med mera. Kostnad 20 kronor.

22 och 23 februari Torrnålsgrafik
Kom och prova torrnålsgrafik, en enkel tryckmetod. Vi trycker bilder ikonsthallens lilla grafikpress. Vi inspireras av naturen eller valfritt motiv.Bindande föranmälan till konsthall@falsterbostrandbad.seKostnad 40 kr/deltagare. Material ingår och trycken tas med hem.

23-24 feb.Träd och buskar vintertid.
Går det att se skillnad på träd mitt i vintern? Följ med Naturums guide på en skogsvandring och lär dig se skillnad på vinterns träd och buskar.

Aktiviteter på fritidsgårdarna

Alla kommunens fritidsgårdar har aktiviteter som du kan anmäla dig till. Först till kvarn gäller för flera av aktiviteterna. Skidresor, utflykt till trampolinpark, filmkväll och pingis är några av aktiviteterna. Läs mer om de respektive fritidsgårdarnas sportlovsaktiviteter här

Kulturprogrammet

Läs gärna också i det aktuella kulturprogrammet, där sportlovsaktiviteterna är utmärkta. Kulturprogram Vellinge kommun