Anhörigstöd för dig som stödjer någon med psykisk ohälsa

När någon drabbas av psykisk ohälsa eller psykiska sjukdom, drabbas även du som är i den personens närhet. Familjemedlemmar, vänner och andra anhöriga vill ofta hjälpa till men känner sig ibland osäkra och maktlösa. Vi kan erbjuda dig hjälp och stöd.

Teater Psykbryt

I vår gästas vi av teatergruppen Psykbryt som ger en föreställning på Aktivitetshuset Kornet. Teater Psykbryt består av personer som lever med psykisk ohälsa. De hämtar inspiration till sina pjäser från egna och andras erfarenheter.
Efter föreställningen som varar cirka 45 minuter finns det möjlighet till diskussion kring psykisk ohälsa med skådespelarna. Det serveras även fika.

Datum och tid: 180425 klockan 18.00-20.00
Plats: Aktivitetshuset Kornet, Perstorpsgatan 20 i Vellinge

Föreställningen är gratis, men anmälan obligatorisk.
Anmälan dig senast den 180418 till: anhorigstod@vellinge.se

Se inbjudan längst ner till höger på denna sida under Relaterade dokument.

Temakväll kring Kognitiva hjälpmedel 180524 

Susann Häger och Sara Jönsson som arbetar som arbetsterapeuter i kommunen gästar oss denna kväll. De kommer att ge en generell information om arbetsterapeutens roll i kommunen för personer som har insatser enligt LSS och inom Socialpsykiatrin (SoL).

Datum och tid: 180524 klockan 18.00-20.00
Plats: Aktivitetshuset Kornet, Perstorpsgatan 20 i Vellinge

Träffen är kostnadsfri, men anmälan obligatorisk. Se inbjudan nere till höger på denna sida under Relaterade dokument.

Anmäl per e-post anhorigstod@vellinge.se senast 17 maj 2018.

Anhörigträffar

Varje termin anordnas anhörigträffar med olika teman. Oftast bjuds en föreläsare in kring ett visst tema och efter föreläsningen fikar vi och samtalar kring det aktuella ämnet. Teman varierar från termin till termin. Håll utkik här på hemsidan efter vårens anhörigträffar.

Råd och stöd

Du kan boka tid för råd- och stödsamtal. Då ges du möjlighet att prata med någon utomstående som lyssnar på dig och kan ge dig stöd i din situation.

För att boka tid eller få veta mer om råd- och stödsamtal kontakta anhörigombud Helen Radencrantz via e-post Helen.Radencrantz@vellinge.se

Samtalsgrupp

Vi erbjuder då och då samtalsgrupper där du som anhörig har möjlighet att träffa och tala med andra anhöriga i liknande situation. I samtalsgruppen finns möjlighet att utbyta tankar, ge varandra stöd och få praktiska tips som kan underlätta vardagen. Vi anordnar samtalsgrupper löpande efterhand som vi får in anmälningar.

För närvarande har vi inga grupper igång, men anmäl gärna ditt intresse genom att kontakta anhörigombud Karin Härlin-Lindh via e-post anhorigstod@vellinge.se eller på telefon 040-42 56 93.

Kontakta oss

För mer information om anhörigstöd för dig som stödjer någon med psykisk ohälsa kontakta anhörigombud Karin Härlin-Lindh på telefon 040-42 56 93 eller via e-post Karin.Harlin-Lindh@vellinge.se

Vi tar gärna emot tips och önskemål om vilket anhörigstöd som du behöver och skulle vilja att kommunen anordnar för dig som stödjer någon med psykisk ohälsa.