Anhörigstöd för dig som stödjer någon med psykisk ohälsa

När någon drabbas av psykisk ohälsa eller psykiska sjukdom, drabbas även du som är i den personens närhet. Familjemedlemmar, vänner och andra anhöriga vill ofta hjälpa till men känner sig ibland osäkra och maktlösa. Vi kan erbjuda dig hjälp och stöd.

Informationsträff 19/9

Vad är anhörigstöd och vad är det vi erbjuder för stöd för dig som är anhörig till någon inom LSS/Socialpsykiatrin? Varför finns ett anhörigstöd?

Samtalsgrupp, anhörigcafé, mindfullness kurs, föreläsningar och råd- och stödssamtal. Vad innebär detta och vad kan man förvänta sig och vad förväntas av mig som anhörig? Vi vill berätta, ta emot frågor, och diskutera vad det är vi erbjuder.
Vem är vi som är anhörigstödsombud inom LSS/socialpsykiatrin? Vi ger en presentation av oss.

När: Den 19/9 kl. 18.00
Var: Omtankens hus i Höllviken, Kungstorpsgränden 3, Restaurangen plan 1.
Anmälan görs senast 10/9 till anhorigstod@vellinge.se eller till
Lizett på telefon 040-42 56 27

Vi bjuder på lättare tilltugg, samt kaffe eller annan dryck och kaka.
Kom gärna och lyssna på oss och få information om det vi erbjuder.
Om man vill ge tips och idéer så är vi öppna för förslag.

Anhörigträffar

Varje termin anordnas anhörigträffar med olika teman. Oftast bjuds en föreläsare in kring ett visst tema och efter föreläsningen fikar vi och samtalar kring det aktuella ämnet. Teman varierar från termin till termin. Håll utkik här på hemsidan efter aktuella anhörigträffar.

Råd och stöd

Du kan boka tid för råd- och stödsamtal. Då ges du möjlighet att prata med någon utomstående som lyssnar på dig och kan ge dig stöd i din situation.

För att boka tid eller få veta mer om råd- och stödsamtal kontakta anhörigombud Helen Radencrantz via e-post Helen.Radencrantz@vellinge.se

Samtalsgrupp

Vi erbjuder då och då samtalsgrupper där du som anhörig har möjlighet att träffa och tala med andra anhöriga i liknande situation. I samtalsgruppen finns möjlighet att utbyta tankar, ge varandra stöd och få praktiska tips som kan underlätta vardagen. Vi anordnar samtalsgrupper löpande efterhand som vi får in anmälningar.

För närvarande har vi inga grupper igång, men anmäl gärna ditt intresse genom att kontakta anhörigombud Karin Härlin-Lindh via e-post anhorigstod@vellinge.se eller på telefon 040-42 56 93.

Kontakta oss

För mer information om anhörigstöd för dig som stödjer någon med psykisk ohälsa kontakta anhörigombud Karin Härlin-Lindh på telefon 040-42 56 93 eller via e-post Karin.Harlin-Lindh@vellinge.se

Vi tar gärna emot tips och önskemål om vilket anhörigstöd som du behöver och skulle vilja att kommunen anordnar för dig som stödjer någon med psykisk ohälsa.