Anhörigstöd för dig som stödjer någon med funktionsnedsättning

För dig som stödjer någon närstående som är under 65 år och som har en funktionsnedsättning finns stöd att få. I kommunen finns anhörigombud som kan ge dig som anhörig råd samt informera om vilket stöd som finns att få.

Teater Psykbryt

I vår gästas vi av teatergruppen Psykbryt som ger en föreställning på Aktivitetshuset Kornet. Teater Psykbryt består av personer som lever med psykisk ohälsa. De hämtar inspiration till sina pjäser från egna och andras erfarenheter.
Efter föreställningen som varar cirka 45 minuter finns det möjlighet till diskussion kring psykisk ohälsa med skådespelarna. Det serveras även fika.

Datum och tid: 180425 klockan 18.00-20.00
Plats: Aktivitetshuset Kornet, Perstorpsgatan 20 i Vellinge

Föreställningen är gratis, men anmälan obligatorisk.
Anmälan dig senast den 180418 till: anhorigstod@vellinge.se

Se inbjudan längst ner till höger på denna sida under Relaterade dokument.

Temakväll kring Kognitiva hjälpmedel 180524 

Susann Häger och Sara Jönsson som arbetar som arbetsterapeuter i kommunen gästar oss denna kväll. De kommer att ge en generell information om arbetsterapeutens roll i kommunen för personer som har insatser enligt LSS och inom Socialpsykiatrin (SoL).

Datum och tid: 180524 klockan 18.00-20.00
Plats: Aktivitetshuset Kornet, Perstorpsgatan 20 i Vellinge

Träffen är kostnadsfri, men anmälan obligatorisk. Se inbjudan nere till höger på denna sida under Relaterade dokument.

Anmäl per e-post anhorigstod@vellinge.se senast 17 maj 2018.

Anhörigträffar

Varje termin anordnas anhörigträffar med olika teman. Oftast bjuds en föreläsare in kring ett visst tema och efter föreläsningen fikar vi och samtalar kring det aktuella ämnet. Teman varierar från termin till termin. Håll utkik här på hemsidan efter höstens anhörigtrtäffar.

Råd och stöd

Du kan boka tid för råd- och stödsamtal. Då ges du möjlighet att prata med någon utomstående som lyssnar på dig och kan ge dig stöd i din situation. För mer information och tidsbokning kontakta anhörigombud Lizett Lood per mail Lizett.Lood@vellinge.se eller på telefon 040-42 56 27.

Kontakta oss

För mer information om anhörigstöd för dig som stödjer någon med funktionsnedsättning kontakta anhörigombud Lizett Lood per mail Lizett.Lood@vellinge.se eller på telefon 040-42 56 27.

För dig som har din närstående boende på någon av Humana Omsorgs LSS-boende i kommunen finns närstående-/anhörigombud Yvonne Ulander. Du är välkommen att kontakta Yvonne för råd och stöd. Humana Omorg anordnar också aktiviteter och träffar för anhöriga. Du når Yvonne på telefon 0702-432792 eller per mail yvonne.ulander@humana.se

Vi tar gärna emot tips och önskemål om vilket anhörigstöd som du behöver och skulle vilja att kommunen anordnar för dig som stödjer någon med funktionsnedsättning.