Anhörigstöd för dig som stödjer någon med funktionsnedsättning

För dig som stödjer någon närstående som är under 65 år och som har en funktionsnedsättning finns stöd att få. I kommunen finns anhörigombud som kan ge dig som anhörig råd samt informera om vilket stöd som finns att få.

Informationsträff 19/9

Vad är anhörigstöd och vad är det vi erbjuder för stöd för dig som är anhörig till någon inom LSS/Socialpsykiatrin? Varför finns ett anhörigstöd?

Samtalsgrupp, anhörigcafé, mindfullness kurs, föreläsningar och råd- och stödssamtal. Vad innebär detta och vad kan man förvänta sig och vad förväntas av mig som anhörig? Vi vill berätta, ta emot frågor, och diskutera vad det är vi erbjuder.
Vem är vi som är anhörigstödsombud inom LSS/socialpsykiatrin? Vi ger en presentation av oss.

När: Den 19/9 kl. 18.00
Var: Omtankens hus i Höllviken, Kungstorpsgränden 3, Restaurangen plan 1.
Anmälan görs senast 10/9 till anhorigstod@vellinge.se eller till
Lizett på telefon 040-42 56 27

Vi bjuder på lättare tilltugg, samt kaffe eller annan dryck och kaka.
Kom gärna och lyssna på oss och få information om det vi erbjuder.
Om man vill ge tips och idéer så är vi öppna för förslag.

Anhörigträffar

Varje termin anordnas anhörigträffar med olika teman. Oftast bjuds en föreläsare in kring ett visst tema och efter föreläsningen fikar vi och samtalar kring det aktuella ämnet. Teman varierar från termin till termin. Håll utkik här på hemsidan efter aktuella anhörigtrtäffar.

Råd och stöd

Du kan boka tid för råd- och stödsamtal. Då ges du möjlighet att prata med någon utomstående som lyssnar på dig och kan ge dig stöd i din situation. För mer information och tidsbokning kontakta anhörigombud Lizett Lood per mail Lizett.Lood@vellinge.se eller på telefon 040-42 56 27.

Kontakta oss

För mer information om anhörigstöd för dig som stödjer någon med funktionsnedsättning kontakta anhörigombud Lizett Lood per mail Lizett.Lood@vellinge.se eller på telefon 040-42 56 27.

För dig som har din närstående boende på någon av Humana Omsorgs LSS-boende i kommunen finns närstående-/anhörigombud Yvonne Ulander. Du är välkommen att kontakta Yvonne för råd och stöd. Humana Omorg anordnar också aktiviteter och träffar för anhöriga. Du når Yvonne på telefon 0702-432792 eller per mail yvonne.ulander@humana.se

Vi tar gärna emot tips och önskemål om vilket anhörigstöd som du behöver och skulle vilja att kommunen anordnar för dig som stödjer någon med funktionsnedsättning.