Trygghetslarm

Här kan du läsa om trygghetslarm. Här finns också en sammanställning av vanliga frågor om trygghetslarm, och svar på dem.

Trygghetslarm

Om du känner dig otrygg i ditt hem kan du få ett trygghetslarm. Det kan bäras runt halsen eller på armen och är kopplat till en talapparat. som ansluts i vanligt vägguttag. Det behöver inte anslutas i något telefonjack eftersom larmet går över ett GSM nät. De digitala trygghetslarmen har ingen koppling till din hemtelefon eller mobiltelefon utan fungerar helt fristående, du kan alltså vara utan telefon och ändå ha ett trygghetslarm.

Med hjälp av larmet kan du alltid kalla på hjälp och få kontakt med hemtjänstpersonal dygnet runt.

Observera att trygghetslarmet endast ska användas vid oförutsett behov av hjälp. Vid återkommande behov av hjälp kontakta din biståndshandläggare.

Informationsblad och ansökan till höger på denna sida

Mer information om vad ett trygghetslarm är, hur du kan ansöka om ett och vad det kostar hittar du i informationsbladet Information om trygghetslarm som du hittar till höger på denna sida under relaterade dokument.

Du kan enkelt ansöka om att få ett trygghetslarm. Blanketten heter Ansökan om insatser enligt Socialtjänstlagen. Du hittar blanketten till höger på denna sida under relaterade dokument.

Vanliga frågor och svar om trygghetslarm. (PDF-dokument, 275 kB)