Invigning av badbryggan i Skanörs hamn 26 maj

Badbryggan i Skanörs hamn har fått en ordentlig ansiktslyftning med bland annat nytt trädäck och fina utsmyckningar. Nu är det dags för invigning. Välkommen lördagen den 26 maj klockan 11-14!

Ombyggda Stens brygga i Skanörs hamn.

Vellinge kommuns mål är att Skanörs hamn ska vara en attraktiv mötesplats för invånare, båtägare och besökare. Därför har bryggan har fått en rejäl uppfräschning med bland annat nytt trädäck, bänkar, cykelställ, träd och konstverk i form av knubbsälar i sten, signerade Helen Rönnberg. Totalt har kommunen investerat cirka åtta miljoner i ombyggnaden, som även innefattar ett miljöhus.

Den 26 maj klockan 11-14 invigs bryggan och på programmet finns aktiviteter för hela familjen:

Kl. 11: Kören Embrace uppträder

Kl. 11.15: Tal av Carina Wutzler som avslutas med premiärdopp

Kl. 11.30: Uppvisning av Livräddarna

Kl. 12: Uppvisningsrodd av Skanör-Falsterbo Lifbåtsroddarelag

För stora och små finns det möjlighet att prova på segling med båtklubben och att lära sig slå knopar med Skanör-Falsterbo sjöscoutkår. Dessutom finns personal från Naturum Falsterbo på plats för att visa det rika växt- och djurlivet i strandkanten.

Parallellt med invigningen anordnas Skanörs Hamndag med många roliga aktiviteter.

- Äntligen är bryggan färdig! Jag hoppas det är många som kommer på invigningen. Ta med er badkläder så att vi blir ett riktigt stort gäng som hoppar i plurret tillsammans, säger Carina Wutzler inför invigningen.

Varmt välkommen!

Nyrenoverade badbryggan i Skanörs hamn.