Han är vinnare av kommunens utmärkelse Årets företagare

Nu är det klart vem som utsetts till Årets företagare av Vellinge kommun. Den nyinstiftade utmärkelsen går till Anders Billing och hans företag Nils Asps Bok- & Pappershandel, och han överraskades med beskedet och blommor under onsdagsförmiddagen.

Anders Billing utses till Årets företagare 2018.

Näringslivsstrateg Sara Palo och kommunstyrelsens ordförande Carina Wutzler (M) överraskar Anders Billing som utsetts till Åters företagare i Velinge kommun.

Det är första gången som Vellinge kommun nu delar ut priset Årets företagare, och bakom beslutet vem som skulle vinna står kommunstyrelsens arbetsutskott tillsammans med Vellinges näringslivsstrateg Sara Palo.

Vinnaren är alltså Anders Billing som driver Nils Asps Bok- & Pappershandel i Toppengallerian i Höllviken.

Så här lyder motiveringen:

"Utmärkelsen Årets Företagare tilldelas i år ett företag som, trots hård konkurrens av inte minst e-handel, har byggt upp en välrenommerad affärsverksamhet i kommunen. Verksamheten präglas av kreativa idéer och innovativa lösningar som gagnar kommuninnevånare i alla åldersgrupper. Företaget har ett gott rykte om sig att stimulera till läslust och förkovring. Företaget präglas också av medvetenhet inom såväl miljö som jämställdhet.

Årets Företagare är Anders Billing, Nils Asps Bok- & Pappershandel AB."

Priset består av 10 000 kronor och kommer att delas ut tillsammans med övriga priser på prisutdelningen under Stjärnkväll på Badhytten i Skanör den 24 april.

Det finns fortfarande ett mindre antal biljetter kvar till Stjärnkväll, och om du vill anmäla dig så kan du göra det via länken här.