Chatta med omsorgsnämnden om droger och alkohol den 14 december 2017

Rapporter visar att antalet unga i Vellinge kommun som någon gång haft lust eller möjlighet att testa narkotika ligger över snittet i landet. Vad tror du det beror på, och vad vad kan vi tillsammans göra för att förbättra situationen? Välkommen med dina tankar och frågor till omsorgsnämnden här i chatten! Chatten pågår klockan 18-20 torsdagen den 14 december och deltar gör Anna Mannfalk, Andreas Johansson, Birgitta Tengqvist och Ulrika Wahlgren.

Nu är chatten avslutad. Frågorna som hanns med under chatten besvarades, och de frågor som var snarlika besvarades bara en gång. Tack alla som medverkade!

Rwanda: Kan ni förklara på vilket sätt Cannabis är farligare än alkohol. Om inte så varför är Cannabis förbjudet och alkohol tillåtet? Är genuint intresserad då mycket modern forskning menar på att alkohol och cannabis är ungefär lika farliga. (13 dec 18:42)
Omsorgsnämnden: Hej Rwanda. Tack för din fråga. När det gäller frågan om cannabis och alkohols farlighet så finns mycket forskning i ämnet. Vi undrar varför ungdomar i Vellinge är mer intresserade av att testa droger än andra jämnåriga ? Vad tror du? (14 dec 18:05)