Naturum

Naturum Falsterbo är ett modernt upplevelsehus som förmedlar spännande kunskaper om den fascinerande naturmiljön på Falsterbonäset. Utställningar, utkiksplats och kunnig personal som informerar och anordnar olika aktiviteter.
Välkommen till en ny värld!

Guidad visning kl 11.30 varje lördag och söndag

Naturum Falsterbo är ett av 33 naturum i Sverige och fungerar som en port till Falsterbonäsets rika natur. Begreppet naturum skapades på 70-talet som ett initiativ från Naturvårdsverket för att öka intresset för och kunskapen om natur och kulturhistoria, växt- och djurliv, geologi och naturvård. En guidad visning av utställningen sker klockan 11.30 varje lördag och söndag under ordinarie öppettider. Visningen tar ca 15 min och är öppen för allmänheten. Dessutom anordnar vi olika evenemang, föreläsningar och guidningar under året för både vuxna och barn. Grupper som vill få en rundvisning av utställningen rekommenderas att boka i förväg.

Så är det att vara uggla

I naturum Falsterbos permanenta och interaktiva utställning väntar massor av spännande insikter. Hur fisktärnans långa och påfrestande flytt över land och hav går till. Hur en ugglas syn fungerar. Eller hur vind och havsströmmar har skapat Falsterbohalvön. Förutom den permanenta utställningen finns även en tillfällig utställning med olika teman/utställare under året.

Vinterprogram

Det händer en hel del på naturum i vinter!

Läs mer här (PDF-dokument, 3,6 MB)