Utställning: Observatorium - Bianca Maria Barmen, skulptur och teckning

Utställning: Observatorium - Bianca Maria Barmen, skulptur och teckning

16 jun-19 aug 00:00-00:00

Bianca Maria Barmen är utbildad vid Den Kongelige Danske Kunstakademi i Köpenhamn 1985–92, hon är bosatt i Lund och har sin ateljé på Fröfabriken i Landskrona. Hon har vistats längre arbetsperioder i Japan och Kambodja och är representerad på bland annat Moderna Museet i Stockholm.

Bianca Maria Barmen har utfört en rad offentliga verk runt om i Sverige och Danmark. Till exempel har hon skapat de uppskattade skulpturgrupperna Samtal utanför Höllvikens bibliotek och Hartrappan på Södra Förstadsgatan i Malmö.

Materialet i hennes skulpturer är för det mesta gips eller brons, ibland med tillägg i oljefärg men hon arbetar även med teckning, akvarell och foto.

Observatorium
I Bianca Maria Barmens skulpturer intar människa, djur och ting olika positioner och förhåller sig på så sätt till varandra. Ytor och luftrum laddas med energi, som i en japansk zen-trädgård. Verken rör sig kring förlust, tid och minne, ofta i tillståndet mellan dröm och vakenhet. Det handlar om det inre och det yttre samt en annan tid än den fysiska tiden, men en tid som ändå måste förstås genom kroppen.

www.biancamariabarmen.se

Observera öppettiderna!
Den 16 och 17/6 är Falsterbo Strandbad öppen mellan 11 och 16.
Från och med den 18/6 är Falsterbo Strandbad öppet alla veckans dagar mellan 10 och 17.