Vattenmätare

Nyanslutning

När du är inkopplad till det kommunala vattnet ska din förbrukning mätas genom en vattenmätare. Vattenmätaren tillhandahålls och ägs av kommunen och sätts upp av kommunens entreprenör. Uppsättningen kostar dej ingenting när du ansluter dej. Beställ vattenmätaruppsättning via Serkon 040-425323.

Upp/nedmontering vid ombyggnation

Ska du bygga om hemma och behöver flytta eller ta ner vattenmätaren under tiden, ska du beställa nedmontering/uppsättning via Serkon, 040-425323. Om du beställer detta minst en vecka i förväg är det kostnadsfritt för dej som abonnent, vi bjuder på en nedtagning/uppsättning när det görs av kommunens entreprenör.

Riva huset?

Ska huset rivas måste vattenmätaren tas ner av kommunens entreprenör. Vi gör en slutavläsning på vattenmätaren och ändrar ditt abonnemang. Beställ nedmontering av vattenmätaren via Serkon 040-425323.

Vattenmätarbyten

Alla vattenmätare ska bytas med tio års mellanrum. Kommunens entreprenör skickar ut en avisering när det är dags. Har du inte möjlighet att vara hemma och öppna måste du kontakta entreprenören för att komma överens om en annan tid som passar er båda, ring 0705- 45 64 91. Entreprenören gör en slutavläsning av mätaren och sätter dit en ny. Besöket tar 15 minuter och är kostnadsfritt för dej som abonnent. Alla vattenmätaren ska sedan provas så att vi vet att de visat rätt. Om du fått en avisering och trots det inte är hemma när entreprenören kommer tar vi ut en kostnad för detta enligt taxa.

Förvaring av vattenmätare vintertid

För dig med fritidshus tillhandahåller kommunen en tjänst för förvaring av vattenmätare under vintern för att den inte ska frysa sönder. Kommunens entreprenör tar ner mätaren under hösten och sätter upp den igen på våren. Vattnet stängs av under denna tid.