Ansökan idrottsutbildning

Idrottsutbildningen på Sundsgymnasiet är auktoriserad av Skolverket och specialförbunden inom ridsport och golf. Målet är att ge dig de kunskaper och färdigheter i idrott som krävs för resultat på elitnivå.

Inom både idrottsprofilen och NIU-utbildningarna (golf och ridsport) är de individuella valen dedikerade till idrottskurser. Detta innebär att man får ansöka om utökat program om man vill läsa kurser som ger extra meritpoäng, vilket sker genom prövning.

Ansökan är öppen 10 september - 1 december. När ansökan har stängt kallas aktuella elever till intervjuer, som hålls den 17/12.

För att ansöka eller läsa mer om utbildningarna, gå in på respektive utbildnings sida:

Golfutbildning

Ridsport

Idrottsprofil

Har du frågor? Kontakta biträdande rektor Josef Holmqvist
040-42 57 10 

Publicerad:
16 september, 2019