Hoppa till innehåll

Unga forskare

I årskurs tre läser alla gymnasieelever kursen Gymnasiearbete och i fredags deltog ett av Sundsgymnasiets gymnasiearbeten i tävlingen Unga Forskares semifinal i Malmö.

Unga Forskare är ett ideellt ungdomsförbund med syfte att främja ungas intresse för naturvetenskap, teknik och matematik, samt deras roll i samhället. Förbundet grundades år 1977.

Evelina Björk, Elin Hansen och Johanna Jeppsson från Sundsgymnasiet har i nära samarbete med Lunds Universitet och Unga Forskare undersökt hästars förmåga till färgseende. För sitt gymnasiearbete blev eleverna uttagna till Unga Forskares semifinal och fick tillsammans visa sitt arbete i egen monter vid Malmö Universitet.

Av 24 gymnasiearbeten gick bara fyra vidare till final. Gymnasiearbetet från Sunds gjorde dessvärre inte det, men Evelina, Elin och Johanna vann publikens pris för ett spännande arbete och en fantastisk fin monter.

Fantastiskt jobb och stort grattis från oss!

Publicerad:
8 mars, 2019