Hoppa till innehåll

Self-Managementdag 2019

Sundsgymnasiet har nöjet att bjuda in alla elever i årskurs tre till en specialföreläsning inom entreprenörskap och eget ledarskap i affärslivet. Vi välkomnar Henrik Persson Ekdahl som är en av Sveriges ”self-made” tech-miljardärer och fortfarande under 40 år. Han kommer direkt från bostaden i Marbella för att inleda vårens svenska skolturné hos oss på Sundsgymnasiet.

Henriks resa började i Åhus som glassförsäljare i sin ungdom och vidare till elitsatsning inom simning. En satsning som fick ett abrupt slut när han skadade sig och istället fick tänka om och ändra fokus till entreprenörskap och affärslivet. På kort tid har Henrik startat och sålt flera bolag och är idag en välkänd affärsängel som investerar och utvecklar bolag. Vid sidan om affärslivet stöttar Henrik Åhus beach festival, svenska simförbundet och hjälper till att bygga och digitalisera skolor i Ghana.

På Henriks föreläsning får vi höra om vikten av att brinna för det man gör, inte vara rädd för att hugga i, hur viktig balans i livet är, varför alla affärer måste utspela sig i en win-win situation och hur Sundsgymnasiets elevkompetenser passar in i dagens och framtidens entreprenörskap.

Vill du veta mer om Henrik?
Besök hans Instagramkonto @hekdahl, lyssna på Framgångspodden eller Dagens Industris podd.

Föreläsningen är obligatorisk
Datum: 19/3
Tid: 08.30 – 09.45
Plats: Konserthallen

Elever på Ekonomiprogrammet (inklusive idrottselever) följer därefter separat schema. Resterande årskurs tre-elever arbetar vidare med gymnasiearbetet efter föreläsningen.

Publicerad:
15 mars, 2019