Hoppa till innehåll

Biologilärare från Sundsgymnasiet får Arne Schmitz naturvårdspris 2019

Vi kan i år stolt presentera Sundsgymnasiets biologilärare Felix Heintzenberg som årets pristagare av Arne Schmitz naturvårdspris 2019!

Arne Schmitz naturvårdspris 2019_1.jpg

Motiveringen följer enligt nedan.

"Naturfotografen, biologen, pedagogen och författaren Felix Heintzenberg tilldelas Arne Schmitz naturvårdspris för förtjänstfulla insatser för naturen i Arne Schmitz anda. Felix har under en följd av år ägnat sig åt inspirerande naturfotoprojekt om djur och natur som hittills resulterat i två utnämningar i WWFs Pandabok (2013 och 2014) och en nominering till Augustpriset. Genom sin undervisning av tusentals elever, föredrag och bildvisningar för lika många deltagare har han spridit kunskap och intresse för naturen. Felix har med engagemang deltagit i naturfotoutställningar samt hållit flera uppskattade bildföredrag i olika ämnen i FNFs regi."

Arne Schmitz Naturvårdspris är instiftat i Arne Schmitz minne, för hans insatser och engagemang i och kring naturen. Familjen Schmitz och Falsterbonäsets Naturvårdsförening (FNF) tilldelar priset till den som har gjort förtjänstfulla insatser för naturen i Vellinge kommun eller är boende i Vellinge kommun och gjort stora insatser för naturen någon annanstans.

Arne Schmitz Naturvårdspris delades ut på FNFs föreningsstämma. Juryn består av FNFs styrelse och en representant för familjen Schmitz. Priset består av ett diplom och en inramat fotografi ur Arne Schmitz imponerande produktion.

Publicerad:
20 mars, 2019