Hoppa till innehåll

Sundsgymnasiet åkte på internationellt FN-rollspel i Kenya

Den 14 februari åkte Emmy Kemvik, Kajsa Nebrelius, Oscar Behrmann, Elsa Nordén, Sabina Widerberg och Sally Frantzén från Sundsgymnasiets samhällsprogram till Kenyas huvudstad Nairobi för att delta i ett internationellt FN-rollspel. Med på resan följde även lärarna Anders Rasmusson och Stina Angelöv.

FN-rollspel 2019_1.jpg

Svenska skolan i Nairobi deltar i arrangemanget och var elevernas värd under den 8 dagars långa resan. Vi bytte den kalla och regniga sportlovsveckan till några varma och intensiva dagar i värmen med storviltsafari och internationellt nätverkande. Det var fjärde året i rad som Sundsgymnasiet skickade elever på denna spännande resa.

Eleverna hade skrivit resolutioner inom fyra olika kategorier - politik, ekonomi, ekologi/miljö och mänskliga rättigheter. Under spelen företrädde vi Elfenbenskusten och Säkerhetsrådet.

En av resolutionerna som diskuterades under dagarna i FNs högkvarter hade eleven Sally Frantzén utformat. Problemformuleringen hanterades av den ekonomiska kommittén och lyfte frågan om hur man kan skapa en hållbar ekonomi i Nigeria genom att återvinna och sälja plast för nya ändamål.

FN-rollspel 2019_6.jpg

Att delta i FN–rollspel på internationell nivå är att göra något utöver det vanliga. Eleverna får med sig en bra formell engelska och en förståelse för hur komplicerad internationell politik är, dessutom finns chansen att träffa många nya vänner från hela världen.

Under våren arrangerar Sundsgymnasiet ett eget FN-rollspel. Då är det skolans egna elever som deltar och det hålls på svenska.

FN-rollspel 2019_3.jpg

FN-rollspel 2019_4.jpg

FN-rollspel 2019_5.jpg

Senast uppdaterad:
28 februari, 2019