Hoppa till innehåll

Samhällsprogrammet reser till Berlins filmfestival

Den 11 februari åkte 15 elever från Samhällsprogrammet inriktning media på studie- och reportageresa till Berlin.

Berlin filmfestival_Berlinale.jpg

Under fyra dagar tog eleverna sig ann den europeiska metropolens kultur och historia i Berlin och besökte bland annat Berlins filmfestival, utställningar, museer och såg några av festivalens filmer. Resan under filmfestivalen har varit ett återkommande inslag för Sundsgymnasiets medieelever ända sedan skolan startades 1998.

Eleverna blev tilldelade utvalda platser i Berlin som de gjorde ett fotoreportage om. Gemensamt tog vi oss till dessa platser där eleverna presenterade och guidade resterande klasskamrater. Presentationen byggde på den research eleverna gjort inför fotouppdraget.

På hemvägen gjordes ett stopp på Sachsenhausen som inrättades 1936. Det första specialritade koncentrationslägret och blev prototypen för SS:s läger. Idag är Sachsenhausen en minnesplats och museum.

Medföljande lärare på resan var Johanna Bill, Harriet Hultén Westberg och André Lundberg.

Senast uppdaterad:
28 februari, 2019