Hoppa till innehåll

Information med anledning av covid-19

Undervisningen skall genomföras genom närundervisning inom skolans samtliga verksamheter från den 19:e augusti till dess att inget annan anges.

Vi följer i övrigt generella riktlinjer från Skolverket via Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Skåne

  • Stanna hemma vid minsta sjukdomssymptom.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten, i minst 20 sekunder.
  • Håll avstånd till andra, både inomhus och utomhus.
  • Om det är möjligt, färdas på ett annat sätt än med allmänna färdmedel eller kollektivtrafiken. Måste du nyttja kollektivtrafik välj ett färdmedel och avgångar där du kan undvika trängsel. Kom ihåg att använda munskydd.

Skaffa giltig e-legitimation


”Inför terminsstart vill Smittskydd Skåne påminna om vikten av att alla skolelever från 13 års ålder har giltig e-legitimation för att kunna beställa covid-19 test via 1177.se.

Vaccination mot covid-19 för dig som är född 2005 eller tidigare


För att förhindra smittspridning så långt som möjligt kan även du som är född 2005 eller tidigare boka tid för vaccination mot covid-19 hos en av mottagningarna som vaccinerar på uppdrag av Region Skåne. Du hittar mer information på 1177 Vårdguiden och i dokumentet ”Information om vaccination till 16-17 åringar”.

Vad ska du göra om du varit i kontakt med en person med covid-19?


Även om du inte har symtom är det viktigt att du testar dig så snart som möjligt och fem dagar efter senaste gången du träffade den som var smittsam. Får du symtom, även om symtomen bara är lindriga, ska du testa dig direkt och då också stanna hemma i väntan på provsvar.
Vi ber alla som misstänker smitta var noga med att rapportera detta skyndsamt till sin mentor och inom VUX till undervisande lärare.

Arbeta förebyggande i gymnasieskolan under Covid 19 pandemin - Skolverket

För mer information om hur vi arbetar tillsammans i Vellinge kommun för att minska smittspridningen läs gärna https://vellinge.se/kommun-och-politik/kommunfakta/information-kopplat-till-covid-19-corona/

Senast uppdaterad:
18 november, 2021