Hoppa till innehåll

Föräldraskap

 1. Innan du anmäler

  Från och med januari 2022 ska du kunna bekräfta och registrera föräldraskap direkt på Skatteverkets hemsida mellan dag 1-14 efter barnets födelse. Vi rekommenderar därför, om ni inte har särskilda skäl, att ni istället registrerar föräldraskapet själv med Bank-ID på Skatteverkets hemsida från och med januari för kortare hanteringstid efter barnets födelse.

  Om ni önskar påbörja utredningen före barnets födelse är ni välkomna att fylla i formuläret och boka tid här.

  Om barnet redan är fött, eller beräknas födas innan mitten av december, är ni också välkomna att fylla i formuläret och boka tid här.

  Tänk på att modern ska vara folkbokförd i Vellinge när barnet föds. Om inte modern är folkbokförd i Vellinge så ska ni vända er till den kommun modern är eller kommer vara folkbokförd i när barnet föds.

  I samband med bekräftelse av fader- eller föräldraskap finns möjlighet att anmäla gemensam vårdnad.

 2. Dags att anmäla

  Starta e-tjänsten genom att klicka på Formulär föräldraskap nedan. Du loggar in med hjälp av ditt BankID.

  Anmäl här
 3. Personuppgiftsansvarig omsorgsnämnd

  Vellinge kommun behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen. För mer information, gå till sidan Personuppgiftsansvarig omsorgsnämnd. Sidan öppnas i ett nytt fönster.

 4. Vad händer sen?

  När du fyllt i och skickat in formuläret får du ett bekräftelsemail. Du kommer sedan inom några dagar bli kontaktad med en tid för mötet med familjerätten.