Hoppa till innehåll

Säg upp plats i barnomsorg

Den här e-tjänsten använder du om du behöver säga upp en plats på en kommunal förskola, i pedagogisk omsorg eller på kommunalt fritidshem.

 1. Innan du säger upp din plats

  Uppsägningstiden för plats på förskola, pedagogisk omsorg och familjedaghem är två månader. Om du vill säga upp en plats på fristående förskola eller fritidshem så får du göra det direkt hos verksamheten.

  När föräldrar har gemensam vårdnad men bor på olika adresser krävs det att båda föräldrarna signerar uppsägningen.

 2. Dags att säga upp plats

  Uppsägningstiden gäller från den dag uppsägningen lämnas in. För att den ska vara giltig måste båda vårdnadshavarna ha signerat den.

  Inloggning och uppsägning görs via BankID. Observera att e-tjänsten inte alltid fungerar när du använder webbläsarna Chrome och Firefox. Använd en annan webbläsare, exempelvis Internet Explorer.

  Om du inte har möjlighet att använda e-tjänsten, så kan du använda blanketten nedan. Skriv ut den och skicka den direkt till verksamheten där du vill säga upp plats.

  Uppsägning av barnomsorgsplats (PDF-dokument, 1,9 MB)

  Säg upp plats
 3. Personuppgiftsansvarig utbildningsnämnd

  Vellinge kommun behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen. För mer information, gå till sidan Personuppgiftsansvarig utbildningsnämnd. Sidan öppnas i ett nytt fönster.

 4. Vad händer sedan?

  När uppsägningen är genomförd måste den andra vårdnadshavaren signera och godkänna uppsägningen inom fem dagar.

  Uppsägningstiden gäller oavsett om barnet använder platsen eller inte. Du är skyldig att betala för platsen under hela uppsägningsperioden.