Hoppa till innehåll

Barnomsorg - säga upp plats

Den här e-tjänsten använder du om du behöver säga upp en plats på en kommunal förskola, i pedagogisk omsorg eller på kommunalt fritidshem.

 1. Innan du säger upp din plats

  Uppsägningstiden för plats i kommunal förskola, pedagogisk omsorg och familjedaghem är två månader. Om du vill säga upp en plats på fristående förskola eller fritidshem så får du göra det direkt hos verksamheten. Uppsägningstiden kan skilja sig från den kommunala verksamheten.

  När vårdnadshavarna bor på samma adress behöver bara en av vårdnadshavarna genomföra uppsägningen i e-tjänsten. När vårdnadshavare har gemensam vårdnad men bor på olika adresser gör vårdnadshavarna varsin uppsägning i e-tjänsten. Det finns möjlighet för en vårdnadshavare att behålla ”en halv placering” när barnet vistas varannan vecka hos föräldrarna. Kontakta skolexpeditionen om det är aktuellt.

 2. Dags att säga upp plats

  Uppsägningstiden gäller från den dag uppsägningen lämnas in.
  Inloggning och uppsägning görs via BankID.

  Uppsägningstiden är två månader och ditt barn får vistas i verksamheten hela den perioden.

  Om ditt barn kommer vistas i verksamheten under uppsägningstiden, tänk då på att inte ange ett tidigare datum, då placeringen avslutas per automatik i vklass vid det datum du angett som sista dag.

  Om du inte har möjlighet att använda e-tjänsten, så kan du använda blanketten nedan. Skriv ut den och skicka den direkt till verksamheten där du vill säga upp plats.

  Uppsägning av barnomsorgsplats (PDF-dokument, 1,9 MB)

  Säg upp plats
 3. Personuppgiftsansvarig kommunstyrelsen

  Vellinge kommun behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen. För mer information, gå till sidan Personuppgiftsansvarig kommunstyrelsen. Sidan öppnas i ett nytt fönster.

 4. Vad händer sedan?

  Uppsägningen tas emot och handläggs av din skolexpedition.
  Uppsägningstiden gäller oavsett om barnet använder platsen eller inte. Du är skyldig att betala för platsen under hela uppsägningsperioden.