Hoppa till innehåll

Komvux - ansökan i annan kommun

 1. Innan du ansöker

  Gör en ansökan till den kommun där du hittat yrkesutbildningen eller kursen. Spara bekräftelsen som du får på sökt kurs/utbildning, den ska bifogas i ansökan till Vellinge lärcenter.

 2. Dags att anmäla

  Efter du ansökt till en yrkesutbildning eller kurs i annan kommun ska en webbanmälan göras till Vellinge Lärcenter. Detta för att vi ska kunna handlägga din ansökan.

  Har du inte ett konto sedan innan registrera dig som användare för att kunna göra webbanmälan. När du har fått ditt lösenord loggar du in på ansökningssidan

  När du har loggat in väljer du i övre menyn Ansökan Vux sen väljer du Extern utbildning till vänster.

  Du behöver bifoga följande till Vellinge Lärcenter i din ansökan:

 3. Personuppgiftsansvarig kommunstyrelsen

  Vellinge kommun behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen. För mer information, gå till sidan Personuppgiftsansvarig kommunstyrelsen. Sidan öppnas i ett nytt fönster.

 4. Vad händer sen?

  Handläggningstiden är upp till fyra veckor från det vi fått in din kompletta ansökan. Ej kompletta ansökningar handläggs ej.

  Ansökan kontrolleras för att säkerställa att den är komplett. Därefter tas ett beslut om kommunen beviljar eller avslår ansökan. Om ansökan avslås får du ett besked hemskickat med en motivering till beslutet.

  Blir din ansökan beviljad skickas den vidare till aktuell kommun som gör antagningen till utbildningen. Du får inget antagningsbesked från Vellinge Lärcenter.