Hoppa till innehåll

Gångvägstillägg - ansökan

 1. Innan du ansöker

  För att dina kärl för rest- och matavfall ska tömmas ska de stå högst två meter från tomtgräns. Har du kärlen längre in på tomten, måste du rulla ut kärlet senast kl. 07.00 på hämtningsdagen. Mot en avgift kan du få hjälp med att rulla ut dina sopkärl.

  Avgiften beräknas efter längden på sträckan från kärlens placering till platsen där sopbilen kör. Taxan för gångtillägg finns i kommunens avfallstaxa och baseras på varje påbörjad 10-meterssträcka.

 2. Dags att ansöka

  Du gör din ansökan här och du behöver ha ditt BankID i beredskap.

  Ansök här
 3. Personuppgiftsansvarig teknisk nämnd

  Vellinge kommun behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen. För mer information, gå till sidan Personuppgiftsansvarig teknisk nämnd. Sidan öppnas i ett nytt fönster.

 4. Vad händer sen?

  Ärendet behöver signeras för att vi ska kunna påbörja handläggning. Signering sker elektroniskt via Vellinge kommuns signeringstjänst Assently. När ansökan är inskickad kommer du att få ett separat mail för att signera genom BankID.

  Behandlingstiden för ärendet är 2-3 veckor sedan kommer vi att hämta kärlen inne på din fastighet. Kostnaden för tjänsten kommer på nästa faktura.