Hoppa till innehåll

Bakdjupsstigen i Skanör är avstängd

Bakdjupsstigen i Skanör är tills vidare avstängd eftersom gångbron är trasig.

Kommunen har sedan i höstas haft för avsikt att reparera bron vid Bakdjupsstigen efter att en besiktning klargjort att det krävs en bättre konstruktion. Bakdjupsstigen stängdes då av. Eftersom bron ligger i ett naturreservat krävdes det dock dispens från Länsstyrelsen för att få vidta åtgärder.

En ansökan om dispens skickades in till Länsstyrelsen i oktober 2018. I januari i år skadades bron svårt i stormen Alfrida och efter det krävdes ytterligare kompletteringar av kommunens dispensansökan.

Kommunen får dispens

Den 25 april 2019 fick kommunen sin dispens från Länsstyrelsen att utföra reparationsåtgärder på gångbron. Material har beställts och kommunen håller på att organisera entreprenörer, manskap och maskiner för att kunna sätta igång med reparationsarbetet så fort som möjligt.

Publicerad:
24 april, 2019
Senast uppdaterad:
26 april, 2019