Hoppa till innehåll

Station Nyckelhålsparken

Med start under vintern kommer Nyckelhålsparken växa mot havet. I samband med anläggande av Station Nyckelhålsparken i centrala Höllviken kommer cykelparkeringar och tillfartsleder till stationen att anläggas.

Nyckelhålparken är idag en välbesök plats med gym, grönska, lekplatser, boule m.m.

Här finns också en del historia så som den gamla dansbanan och en försvarsskans. Skansen kommer fortsatt löpa orörd genom området medan parkens grönska blir mer tillgänglig.

Mellan cykelparkering och station anläggs en bro som påminnelse om berättelser om ”Hanssons brygga” som fortfarande löper ut i Öresund några meter härifrån.

Den nya delen med parkering för cyklar och den utökade pendlarparkeringen för bilar står nu öppen. Väderskydd för cyklar i den stora cirkeln kommer att monteras i samband med att arbetet för stationsläget utmed väg 100 påbörjas.

Arbetet med stationsläget kommer att påbörjas vecka 35. Detta innebär att höger körfält i riktning mot Malmö på väg 100 kommer att vara avstängt. Det kommer även vara avstängt vägen från Falsterbovägen (N Lillvägen) till väg 100.

Busstrafiken kommer vid Höllviken strand, riktning mot Malmö, få ett tillfälligt hållplatsläge på Falsterbovägen. I övrigt påverkas inte busstrafiken.

Avstängningen beräknas pågå till vecka 41.

Projektet beräknas vara klart under kommande vinter.

Kontaktperson

Upplysningar om detta projekt lämnas av:
Anders Purcell
E-post: anders.purcell@vellinge.se

Publicerad:
1 december, 2020