Hoppa till innehåll

Resecentrum vid Vellinge Ängar

På Vellinge Ängar resecentrum välkomnas resenärer in till vårt fina resecentrum, med uppvärmt väntrum, café och toaletter.

Med det nya resecentrumet blir Vellinge Ängar en av kommunens största kollektivtrafiknoder. I det 200 kvadratmeter stora huset kan du som resenär sitta i en uppvärmd lokal, med möjlighet att surfa på Skånetrafikens wi-fi och gå på toaletten. Här finns även ett café där du kan köpa kaffe, fika och enklare lunchrätter.

I anslutning till stationen finns pendlarparkering med ett 60-tal platser, laddstolpar för elbilar och ett cykelgarage. På torget finns även en lekyta som gör väntan på bussen roligare för de yngsta.

Stationen är en del av ett större projekt för Campusområdet, som bland annat även innefattar en ny sagolekplats, ny entré till Vanningen och bullervallar mellan Falsterbovägen och Ängavägen.

I campusområdet har vi fått ett helt nytt område, med många fina nya tillskott och förbättringar. Vi har satsat mycket på trygghet, funktion och lek för barnen. Nya gångstråk i kombination med intressant information om den biologiska mångfalden där vi beskriver hur man har tänkt med växtlighet, dagvattenhantering, insektshotell och annat, säger Martina Ljung, projektledare på Vellinge kommun, och fortsätter:

Det är enkelt att parkera och ladda bilen eller ta cykeln till Vellinge Ängar som har blivit en tryggare och trevligare plats. Hållplatsläget känns nära men ändå långt borta med de nya bulleråtgärderna som ger en trygg och avkopplande miljö.

Publicerad:
5 november, 2019