Hoppa till innehåll

Västervångs företagsby

Västervångs företagsby är tänkt att vara ett småskaligt verksamhetsområde och ett komplement till det befintliga södra verksamhetsområdet öster om E6, Södervångs företagsby. Ambitionen är att skapa ett attraktivt verksamhetsområde med hållbarhetskaraktär, där en variation av småskaliga och större verksamheter etableras i södra Vellinge mellan väg E6 och väg 100. Tillgång till tomter från 2023.

På nuvarande industriområde i Vellinge kommun är samtliga tomter sålda eller anvisade och efterfrågan är fortfarande stor. Ett nytt verksamhetsområde sydväst om tätorten i området mellan E6, väg 100 och Åkeshögsvägen byggs därför ut.

Med närhet till E6 erbjuder området goda förbindelser mot Danmark, Tyskland och resten av Sverige. Kommunens planavdelning har jobbat med ambitionen att skapa ett attraktivt verksamhetsområde med hållbarhetskaraktär där en variation av småskaliga och större verksamheter etableras. Det nya området ska ha en hög arkitektonisk standard och fungera som en entré till södra Vellinge. Verksamhetsområdets syfte är att uppföra ett småskaligt verksamhetsområde som komplement till det befintliga södra industriområdet öster om E6.

Arbetet kommer pågå under 2022 och därefter kommer tomterna finnas tillgängliga för nya verksamheter. Är ni som företag intresserade att läsa mer besök gärna denna sida för mer info.

Tomter på Västervångs företagsby

Så berörs du

Från och med mars 2022 stängs Åkeshögsvägen av för trafik och öppnas i februari 2023.

Upplysningar om detta projekt lämnas av:

Per-Olof Brondin, projektledare
E-post: per-olof.brondin@hoab.com

Senast uppdaterad:
10 januari, 2023