Hoppa till innehåll

Internationell inbjudan till markanvisningstävling i Falsterbo

Var med och utveckla en av Sveriges mest unika platser. Vellinge kommun bjuder in till markanvisningstävling för Falsterbo Strandbad, hotell-, spa- och konferensanläggning. Platsen ligger direkt vid tallskogen och havet. Syftet med tävlingen är att få fram inspirerande och konkreta förslag på en hållbar och attraktiv konferensanläggning med tillhörande strandbad, hotell och spa.

Inbjudan till markanvisningstävling (PDF-dokument, 2,4 MB)

In English (PDF-dokument, 2,4 MB)

Nu är tävlingen öppen och ni är välkomna att lämna in ett tävlingsbidrag. Ert bidrag ska visa hur platsen utformas, byggnaden gestaltas och projektet genomförs i anslutning till befintlig byggnad som ingår i markanvisningstävlingen. Vinnaren kommer sedan att, tillsammans med Vellinge kommun, vara involverad i den kommande planprocessen som samarbetspartner. Vinnaren kommer även att erbjudas köpa mark och befintlig byggnad samt medverka i detaljplanarbetet.

Falsterbo strandbad är en unik plats och något vi värnar om. Den ligger vackert mitt bland tallarna och havet tillsammans med milslånga stränder. Den tillkommande byggnaden behöver därför spegla den miljö där den ska finnas. Byggnaden ska vara hållbart konstruerad både vad gäller materialkvalitet och energiförsörjning och utformas så att den åldras vackert över tid. Beskriv därför hur ni tänker kring ett ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbarhetsperspektiv och hur byggnationen adderar värde till både platsen och de människor som bor, verkar och vistas i området.

Här nedan hittar ni mer information om tävlingen, viktiga datum och hur planen framåt ser ut. Vid frågor var god kontakta:

Projektledare Mark och exploatering:
Martina Ljung
martina.ljung@vellinge.se

Planarkitekt:
Rickard Persson
rickard.persson@vellinge.se