Hoppa till innehåll

Brohuset vid Falsterbokanalen

Brohuset vid Falsterbokanalen är en arena för nätverksbyggande och integration. Företagare och föreningar verksamma i Vellinge kommun är välkomna att utnyttja lokalerna i utbyte mot en samhällsinsats.

Brohuset vid Falsterbokanalen.PNG

Sedan 1 mars 2019 bedriver kommunens enhet Arbete och etablering ett projekt i Brohuset vid Falsterbokanalen. Tanken är att Brohuset ska vara en mötesplats för näringsliv och föreningar. Verksamheten går ut på att, på olika sätt, skapa nätverk för att stötta personer som står långt från arbetsmarknaden.

Möteslokaler och kontorsplatser

I Brohuset finns lokaler som lämpar sig för möten.

Stora mötesrummet. Lokalen lämpar sig för konferens, föreläsningar och utbildning. Det finns plats för upp till 20 personer. Rummet är utrustat med projektor, skärm för inkoppling till dator, whiteboard och anslagstavlor. Kan bokas.

Lilla mötesrummet. Kommer att ha plats för upp till åtta personer. Lokalen står klar hösten 2019. Den kommer att kunna bokas.

Köket. Köket har den vackraste utsikten mot Falsterbokanalen. Här kan man sitta upp till 30 personer. Köket lämpar sig bäst för frukostmöten och andra lättsamma former av möten. Till köket kan man rulla in en whiteboard och även skärm för inkoppling till dator. Kan bokas.

Tornrummet. Absolut bästa utsikten. Här kan man sitta och arbeta i en gemensam yta med andra vid höga bord. Det finns plats för åtta personer samtidigt. Kan ej bokas.

Praktisk information

Brohuset är utrustat med wifi. Det finns te och kaffe till självkostnadspris. Du som använder någon av Brohusets kontorsplatser har självklart tillgång till våra gemensamma toaletter och det finns oftast möjlighet att använda köket.

I Brohusets kök finns spis, ugn, mikrovågsugn, kaffe- och vattenkokare samt porslin. Om köket inte ör bokat för annat arrangemang fixar man här kaffe, äter sin lunchlåda och samtalar med andra i huset. Köksbordet är bästa mötesplatsen för informella möten.

Vill du använda Brohuset?

Föreningar och företagare verksamma i Vellinge kommun är välkomna att använda Brohuset för exempelvis möten och evenemang, eller som en tillfällig arbetsplats. Som ersättning betalar du inte med pengar, utan med din tid. Det kan till exempel handla om att ta emot en praktikant för en begränsad period, eller att coacha någon som söker arbete i en bransch du har erfarenhet av.

Uppdraget ska inte behöva vara betungande. Tillsammans ser vi till att hitta något som din organisation kan bidra med. Ett individuellt avtal skrivs med varje organisation som vill utnyttja våra lokaler.

Låter det intressant? Tveka då inte att kontakta Brohusets projektledare, som du når via Vellinge Direkt.

Publicerad:
13 juni, 2019