Hoppa till innehåll

Råd- och stödsamtal

Socionomerna på Familjernas Hus erbjuder stödjande insatser till familjer med barn mellan 0-20 år. Det kan vara gruppverksamhet eller stödjande individuella råd- och stödsamtal. Samtalen kan till exempel handla om oro för sitt barn, svårigheter i föräldraskapet, bekymmer med att trösta sitt barn eller att få barnet att lyssna. Föräldrar kan komma ensamma eller tillsammans med barnet för att få stöd.

Familjer har möjlighet att få upp till fem råd- och stödsamtal. Samtalen kan vara anonyma och kostnadsfria. Socionomen har sekretess och anmälningsskyldighet.

Du kan boka tid hos socionomen när du besöker Familjernas Hus, eller genom att ringa vår råd- och stödtelefon.
Telefonnr: 040-42 56 06.

Vi har telefontid på fredagar mellan 10-12.
Andra tider går det bra att lämna meddelande så blir man uppringd.

Det finns också råd- och stödsamtal på Ungdomscentralen.
Ungdomscentralen är en verksamhet för dig som är mellan 13 och 25 år.

Till Ungdomscentralen kan du vända dig om du behöver stöd kring någonting som bekymrar dig i livet, om du har problem med stress eller om du har frågor om droger och missbruk. Det kan gälla dig själv, en vän eller en familjemedlem.

Ungdomscentralen finns på Ängavägen 7 i Vellinge och har öppet på vardagar. Boka ditt besök via kontaktuppgifterna nedan.

Du som förälder eller annan anhörig kan också höra av dig till oss på Ungdomscentralen.

Du kan även kontakta oss via facebook. Vi heter Ungdomscentralen Vellinge.

Mer om ungdomscentralen

Vid behov av längre, mer omfattande insatser, kontakta socialtjänstens mottag via Vellinge Direkt, 040-42 50 00, för ansökan om insats hos Familjeteamet.

Publicerad:
15 november, 2018
Senast uppdaterad:
17 mars, 2020